Verkiezingen in Buitenland: een analyse

Kandidaten onderscheiden zich door dingen te zeggen die niet hetzelfde zijn

Buitenland kiest vandaag een nieuwe president. De kandidaat van het establishment neemt het op tegen een andere kandidaat. Volgens Buitenland-expert Flemmo te Gader staat Buitenland voor een tweesprong: “Buitenland kiest vandaag niet alleen tussen twee personen, maar ook tussen twee verschillende visies op hoe het land eruit moet zien.”

Volgens Te Gader is de economie dit jaar het belangrijkste verkiezingsthema. “In Nederland is Buitenland vooral in het nieuws geweest om die ene keer dat er iets gebeurde dat voor ons van belang was, maar daar zijn ze in Buitenland zelf niet zo mee bezig. Mensen maken zich vooral zorgen om de economie. Daar spelen de kandidaten natuurlijk op in. Ze willen allebei iets doen met de economie, ze proberen zich te onderscheiden door voorstellen te hebben die niet hetzelfde zijn.”

Door die verschillende standpunten staan de kandidaten volgens Te Gader tegenover elkaar. “Voor zijn aanhangers is de kandidaat van het establishment degene die het huidige beleid voort kan zetten. Zijn tegenstanders zien hem als degene die het huidige beleid voort zal zetten. Een ding is in ieder geval zeker: de nieuwe president zal een diep verdeeld land weer samen moeten brengen.”

Volgens Te Gader zal de populariteit van een van de kandidaten waarschijnlijk de doorslag geven. “Dat zag je bij de vorige verkiezingen ook: de huidige president haalde toen de meeste stemmen omdat meer mensen hem vertrouwden dan de ander. Dat laat wel zien dat de populairste kandidaat in Buitenland vaak een goede kans maakt.”

Volgens Te Gader zijn de verkiezingen in Buitenland mogelijk een graadmeter voor de verkiezingen in Ander Land over een paar maanden. “Maar elk land heeft natuurlijk zijn eigen dynamiek. Ik vind dat je altijd een beetje oppassen met dat soort vergelijkingen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dank, beste Speld!

Al een tijdje word ik steeds nieuwsgieriger naar het verloop van deze verkiezing. Van de uitslag hangt veel af en kan misschien wel het einde inluiden van de wereld zoals wij die kennen.

Omdat het in Ons Land vrijwel onmogelijk is om aan nieuws te komen over de verkiezingen in het Buitenland, heb ik een paar keer Buitenlandse kranten gekocht. Jammer genoeg kwam ik erachter dat ik geen Buitenlans lees, dus dat bracht mij niet verder.

Daarom dank, Speld!
Dank!
Dank!

Driewerf Dank!

Reageer
gravatar

Buitenland, Ander Land, het is allemaal één pot nat. Ze liegen allemaal. Gelukkig hebben wij in Ons Land meneer Wilders van de PVV. De goede man is een eerlijke leidsman.

Een analyse van Te Gader is niet nodig.

Corrie.

Reageer
gravatar

Er is nog maar één politicus die oog heeft voor de wensen en verlangens van het buitenland.

Daarom stem ik op meneer Wilders van de Partij Voor de Vrijheid.

Met hem begint de Europese Lente. 🙂

Corrie.

Reageer