Bron: Flickr, midiman, CC BY 2.0

5 mei: iets met Jezus, maar wat?

Wat vieren we eigenlijk?

Vandaag is het weer overal feest vanwege 5 mei. Maar wat vieren we op deze dag eigenlijk? De meeste Nederlanders weten wel dat 5 mei iets met Jezus te maken heeft, maar veel verder dan dat reikt hun kennis niet.

Voor wie het vergeten is, legt pater Andreas Vermolen het nog één keer uit: “Met Kerst werd Jezus geboren. Met Pasen stond hij op uit de dood, Hemelvaart weet ik ook niet precies, en op 5 mei werd hij bevrijd door de geallieerden. Opdat wij nooit vergeten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het gaat om de bevrijding van de slavernij en onderwerping aan de materie zoals ook Boeddha verkondigde, die leiden tot steeds grotere scheidingen en onderdrukking en uiteindelijk oorlog en zelfvernietiging.

Reageer
gravatar

Dat éne biertje op 6 mei teld die ook mee?

Het goddelijke of denken dat alles bestaat, wie geloofd mij nog aldus Corrie

gravatar

Opdat wij nooit vergeten; zo is dat!

Daarom staat Kraantje Pappie ergens op een of andere bijeenkomst richting het wolkendek te raaskallen dat ‘ie het licht heeft gezien, en sprak daarbij de hoop uit dat ‘ie volgend jaar weer terug mag komen.

Reageer
gravatar

Jezus Christus, weten jullie niks meer tegenwoordig. Op 5 mei werd Jezus president van Rusland en was het communisme uitgestorven dankzij hem

Reageer