Student uit Delft vindt oplossing voor plastic soep in studentenhuis

Plan behelst ingenieuze bak in keuken

De Nederlandse student Guido Overheem uit Delft heeft een ambitieus plan om iets te doen aan de berg plastic tasjes die verspreid ligt door zijn studentenhuis. Hij denkt dat het mogelijk is om binnen een decennium alle 23407 tasjes op te ruimen.

Het plan van de student werktuigbouwkunde bestaat uit een ingenieuze bak in de keuken. “Het is een beetje een technisch verhaal maar er zullen verschillende dagen georganiseerd worden waarop mijn huisgenoten en ik in ploegendiensten door het huis trekken om plastic tasjes te verzamelen”, vertelt Overheem. “De verzamelde tasjes moeten uiteindelijk in de bak terecht komen.”

Hoewel veel huisgenoten enthousiast reageren op Overheems plannen, is er ook twijfel. Critici op Whatsapp noemen zijn plannen ‘technisch moeilijk haalbaar en zonde van al die tasjes.’ Ook verwijt men hem dat hij geen aandacht besteedt aan de oorzaken van het probleem. “Na iedere afhaalmaaltijd en na ieder bezoek aan de supermarkt komen er weer tasjes bij”, zegt huisgenoot Vincent. “Daar moeten we eens wat aan doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ah, prachtig toch?
Onze speknekken gaan de plastic ‘soup’ ‘managen’, ‘çool’!

Waarschuwing aan gewone burgers: ga niet rond een uur of 6 naar de supermarkt in een studentenstad.
Dan staat het daar vol met speknekken die daar luidkeels hun boodschappen voor die dag staan te ‘managen’.
Elke dag weer.

Reageer
gravatar

Er is veel fout gegaan met Nederland sinds ik op een studentenflat zat. Ze hebben alles gedaan om me weg te krijgen. Verbouwingen, alles. Een gloednieuwe keuken waar ze me trouwens begonnen te bestelen, nieuwe badcellen die te klein waren. Noem maar op. Daarnaast waren de studenten individueel iedere dag aan het verhuizen en in de muren aan het boren voor nieuwe boekenplanken en dergelijke. Ze kregen me niet weg. Ze hebben het hele onderwijsbestel op z’n kop gezet om ze te laten scoren en af te studeren. Verder om studentenhuizen te vermijden, hebben ze de ov-kaart ingevoerd zodat de studenten zoveel mogelijk heen en weer naar huis konden pendelen en hun kinderen niet besmet raakten met mijn eigentijdse benadering. Op een gegeven moment raakten ze zo geobsedeerd met me, dat ze dachten dat de hele staat eronder leed en kwam er voor iedereen de ov-kaart alsof ze allemaal student waren. Zo verblind waren ze door het probleem. Van die ov-kaart maakte ik gebruik als van de universiteit. De kaart was er juist op gericht om dat onmogelijk te maken. Immers als je zomaar af en toe eens een kaart neemt wordt het onbetaalbaar. De registratie werd heel stringent, en overal liepen er controleurs. Het systeem werd geradicaliseerd op de universiteit. En zo werd Nederland uiteindelijk een pariastaat.

Reageer
gravatar

U bent weer n de valkuil van de ego- antropolocentrisme getuimeld, geachte wereldleraar. Het blijft een heikel punt.

gravatar

Een tip om Guido’s ambitieuze plan te laten slagen is door middel van crowdfunding geld los te peuteren.

Hij hoeft alleen maar in zijn businessplan woorden zoals; ‘groen’, milieuvriendelijk’, ‘biologisch’ en ‘opwarming van de aarde te vermelden’. Dan komt het geld wel los.

Succes verzekerd!

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik vind het een heel goed initiatief en ik hoop dat er binnen afzienbare tijd iemand komt die een soortgelijke oplossing vindt voor de plastic soep in de oceanen.

Reageer
gravatar

Nee, dat worden ze pas wanneer ze zijn afgestudeerd en via de politieke baantjesmolen na een periode in de Tweede Kamer een leuke burgemeesterspost krijgen aangeboden.