Bron Wikimedia Cc Telestar & Leweb Photos

Frankrijk kiest voor het progressief-populistische extreemrechtse midden

Nieuwe president moet eurosceptofiel geluid laten horen

De Franse kiezer heeft gesproken: de nieuwe president moet een progressief-populistische koers gaan varen. Frankrijk kiest dus toch voor het extreemrechtse midden.

“De Fransen willen een president die vol overtuiging het sociaal-liberale conservatisme uitdraagt”, zegt NOS-correspondent Frank Renout. “Een persoon met een intersekse-conditie die staat voor een protectionistische vrije markt. Een nationalistische kosmopoliet die een eurosceptofiel geluid laat horen. Een president die van Frankrijk een open samenleving met gesloten grenzen maakt.”

Volgens Renout zijn de Fransen opgelucht dat er na een maandenlange verkiezingsstrijd nu duidelijkheid is: “Dit land is nu tot op het bot verenigd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb geen idee waar dit artikel over gaat. Wat een moeilijke woorden staan er in! In iedergeval is het voor mij zeker dat Marie Le Pen de toekomstige president van Frankrijk wordt. Zij is de vrouwelijke variant van meneer Wilders van de PVV bij ons in Nederland.

Wat een geweldige vrouw is zij. Morgen ga ik gelijk naar de kapper voor een Marie Le Pen coupe.

Populisten power, yeah yeah!

Corrie.

Reageer
gravatar

Let je wel ff op: (Jean) Marie Le Pen is de vader, en Marine Le Pen de dochter. Dat je niet met de verkeerde coupe thuiskomt.

Die buitenlandse namen ook…