Bron: Kremlin

Even kennismaken: deze man was de afgelopen 5 jaar president van Frankrijk

De Franse presidentsverkiezingen naderen hun climax. Een mooi moment om eens kennis te maken met de huidige president: François Hollande. Wie is de man die de afgelopen 5 jaar blijkbaar leiding gaf aan Frankrijk?

François Gérard Georges Nicolas Hollande werd op 12 augustus 1954 geboren in Rouen. In 2012 werd hij president van Frankrijk. Dat is volgens ingewijden ook de reden dat Nicolas Sarkozy de laatste jaren zo weinig in het nieuws was.

Hollande is president namens de Parti Socialiste, een partij die tot 5 jaar geleden een belangrijke factor in de Franse politiek was. Hij houdt van films kijken en sport en hij trekt er graag op uit om te reageren op een aanslag.

Dat was het wel zo’n beetje. Het is zowaar vrij waarschijnlijk dat we François Hollande nog gaan missen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Typisch een voorbeeld van de politiek elite. Wat een rotkop. Gelukkig voor Frankrijk dat Marie Le Pen binnenkort president van Frankrijk wordt. Zij zal na vijf jaar presidentschap wel bekend zijn.

Vrouwenpower! Yeh Yeh.

Corrie.

Reageer
gravatar

Hmm, nu we toch bezig zijn… ik hoorde laatst de naam Diederik Samsom. Weet iemand wie dat is? Had ook iets met politiek te maken dacht ik.

Reageer