Bron: The Guardian

Plotselinge verkiezingen: stemmen ook de Britten straks tegen Europa?

Brussel houdt hart vast

2017 was al een spannend jaar voor Europa, met verkiezingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Door de plotseling aangekondigde Britse verkiezingen wordt daar nu een hoofdstuk aan toegevoegd: wat als het Verenigd Koninkrijk straks ook voor de anti-Europese populisten kiest?

Bij de partij UKIP, die hamert op Britse onafhankelijkheid van de EU, worden de messen geslepen. Zij hopen te profiteren van de overwinning van Donald Trump in de Verenigde Staten en de goede uitgangspositie van Marine Le Pen in Frankrijk.

Maar zelfs als UKIP de verkiezingen niet wint, kan de uitslag slecht nieuws zijn voor Europa, denkt verslaggever Arjen van der Horst: “Premier Theresa May zal naar verwachting een behoorlijk eurokritische toon aanslaan, om UKIP de wind uit de zeilen te nemen. Dan winnen de traditionele Conservatieven misschien wel, maar is het anti-Europese gedachtegoed mainstream geworden.”

In Brussel wordt in ieder geval met angst en beven naar de verkiezingen gekeken. Een anonieme Eurocommissaris vreest het ergste: “Het Verenigd Koninkrijk is cruciaal om de EU bij elkaar te houden. Als ze hier tegen stemmen zal de rest als dominostenen omvallen, zeker als het eerder in Frankrijk al is misgegaan. We zullen moeten bidden dat ze een verstandige beslissing nemen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de tweede wereldoorlog hebben ze ons bevrijd van de Rat der Götter welke steun gaf aan Hitler tijdens verkiezingen en vernietigingsmiddelen leverde,

Het is dezelfde Rat der Götter die nu weer via Europa de deur tot onderwerping (islam) heeft geopend middels geloof , hier kunnen de Britten ons niet van verlossen, wij hebben gekozen voor het importeren van cultuurproblemen in plaats van ze te onderkennen en op te lossen. Onze regering kiest voor eindeloze groei en onze superieure cultuur-arrogantie Erdogan toont de verschillen, wij zijn blind van decadentie en misplaatst, aangesmeerd schuldgevoel wij geven onze opgebouwde verworvenheden weg aan gelukzoekers die hun land verraden.

Dit is de koers van onze geschiedkundige sociologen waar we op hebben gestemd, we waren bang voor de partij van de vrijheid. Hoe is het mogelijk (FdJ).

Reageer
gravatar

Hij had het toen over het overspel van zijn moeder met zijn oom (aan vaderskant), zo’n beetje het verhaal van Oedipus, maar dan invers.

gravatar

Dit speelt, zoals velen weten, al eeuwen. Het Verenigd Koninkrijk heeft steeds opnieuw de aandacht van de binnenlandse politiek weten weg te nemen door ver buiten het koninkrijk haar bezit te vergroten en hiermee ook haar invloed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Falkland Eilanden, de Verenigde Staten en Australië (in India is het jammerlijk mislukt zoals u bekend).

De verwachting is dat nu de aandacht gevestigd zal worden op Antartica of eventueel zelfs Mars. Hierbij valt niet uit te sluiten binnen dit proces Engelstalige Martiëns of Engelstalige pinguïns zullen ontstaan. De kans is in ieder geval groot dat deze links zullen rijden en thee drinken.

Reageer
gravatar

Het Verenigd Koninklijk is:
1. niet vrijwillig “verenigd”, Schotland b.v;. wil er uit, net zoals Wales en Ierland
2. historisch te lang een eiland geweest in “splendid isolation” met een afwijkende cultuur (teveel thee) waaruit zich mutatief een stiff upperlip heeft ontwikkeld,
3. tegendraads gegaan tegen het ‘rechts rijden’ in Europa waardoor nu alle sturen aan de verkeerde kant zijn gemonteerd