Wetenschappers ontwikkelen ideale bijrijder

'Commentaar op je rijstijl is dus verleden tijd'

Tilburgse gedragswetenschappers zijn erin geslaagd de ideale bijrijder te ontwikkelen. Na jaren van onderzoeken en experimenteren, is een prototype gebouwd dat zich niet bemoeit met je rijstijl, aanvoelt wanneer je honger of dorst hebt en de aanwijzingen van het navigatiesysteem op de juiste wijze interpreteert.

Onderzoeksleider Susan Hermans is dolblij met het resultaat: “De Tilburgse slimme bijrijder zal nooit een imaginaire rem intrappen of vragen of je de fietser wel hebt gezien. Commentaar op je rijstijl is dus verleden tijd. Alleen in noodsituaties, als je de fietser daadwerkelijk niet hebt gezien, geeft hij een gil.”

De slimme bijrijder heeft nog meer voordelen. Hermans: “Voordat je zelf beseft dat je het koud hebt, zet hij de verwarming al hoger. Zodra je maag begint te knorren, reikt hij je een boterham aan. En als op de navigatie niet duidelijk is of het al déze afslag is of de volgende, dan heeft je bijrijder het antwoord.”

Op zoek naar een slimme bijrijder die je precies kan vertellen wat je kunt doen om autopech te voorkomen? Lees meer over de SlimOpWeg Hulp op Interpolis.nl.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou vooruit, nog een vierde (4e) poging dan om mijn bijdrage hier geplaatst te krijgen. Merkbaar is dat adverteerders gaandeweg meer invloed krijgen op de keuze van onderwerpen en de redactionele deelname daarin. Waarschijnlijk ook op de ballotage van kritische volgers (waartoe ik mijzelf reken). Maar terzake, de laboratorium-assistente is bezig hier purper Paars (VVD, D66, CDA en GL) te mengen met verschaald rood (SP en de restanten van PvdA). Het wicht heeft blijkbaar niet in de gaten dat dit ófwel een explosief mengsel is óf volkomen doodslaat. Het zou zo jammer zijn als de boel in haar mooie gezichtje ontploft. Ze draagt weliswaar een veiligheidsbril, maar dan toch dat neusje, sprekend Cleopatra, nietwaar?.

Reageer
gravatar

Ik weet nog de tijd te herinneren toen ik al liftende mijn weg door de wereld vond.
Af en toe nam ik het stuur over bijvoorbeeld als we door Afghanistan reden.
Langs de bloeiende papavervelden.
Nu moet je daar een diploma voor hebben.

Reageer
gravatar

Het stuur overnemen; zoals in “het bewind overnemen”? Geen idee of men in Afghanistan links of rechts rijdt, maar het lijkt met tamelijk gewaagd het stuur naar de lifter te verhuizen en aan de andere kant van de weg te gaan rijden. De kans op spookrijders neemt dan exponentieel toe en de bermbommenleggers moeten dan dubbele diensten draaien.

gravatar

Bewaar dan wel het bonnetje goed, anders krijgen we daar weer een mini-kabinetscrisis van. De VVD heeft langzamerhand geen back-ups meer voor het departement van V en J. Die jongen van Blok moet nu al zoveel bordjes tegelijk draaiende houden.