Kruidvat verkoopt per ongeluk kleurboek met Anne Fleur Dekker

Ophef bij rechtse twitteraars

Kruidvat heeft per ongeluk een kleurboek verkocht met daarin een kleurplaat van Anne Fleur Dekker. Daar kwam de winkelketen gisteren achter nadat ze op de tekening werd geattendeerd door rechtse twitteraars. Het kleurboek is onmiddellijk uit de verkoop gehaald.

Op de kleurplaat staan verschillende vakjes met daarin een cijfer. Ieder cijfer correspondeert met een kleur. Als alle vakjes op de juiste manier zijn ingekleurd, verschijnt de linkse activiste met een neuspiercing, een wortel en een ‘vluchtelingen welkom’-bord.

Kruidvat heeft inmiddels haar verontschuldigingen aangeboden. “We begrijpen dat dit afschuwelijk is voor alle slachtoffers van Anne Fleurs tweets. Het kleurboek is gemaakt in India. Daar ligt Anne Fleur Dekker niet zo gevoelig als bij bepaalde twitteraars hier. Wij hadden dit twee keer moeten checken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Correctie:
Eerste woord was weggevallen moet zijn:

“Moet die dan ook peroxide-blond worden, zoals de pentekening van Le Pin is gekleurd?”

gravatar

Eva kan er vandaag niet bij zijn.
Ze heeft ehh hoofdpijn, en glassplinters in haar mond.

Maar gezellig dat jullie er zijn, in mijn bescheiden bunkertje.
Stukje taart?

Let trouwens niet op de stank, en de rommel buiten.
Ik zet de muziek wat harder vanwege de buren.

gravatar

Dergelijke types weten te inspireren, en leren ons waarderen wat wij zoal de afgelopen 70 jaar bereikt hebben, ondanks het feit dat er nog genoeg ruimte is voor expansie.

We zijn niet helemaal ontevreden, maar het is nog lang niet genoeg om met name het buitenland te laten zien dat we wel degelijk meetellen.