Bron: Sesamstraat

Primeur: Sesamstraat krijgt racistische pop

Dennis heeft een hekel aan alles wat pluizig en blauw is

Hij heeft een blanke huid, een Make America Great Again-petje en hij heeft een hekel aan alles wat pluizig en blauw is. Met de nieuwe pop Dennis krijgt Sesamstraat voor het eerst een racistische bewoner.

Het kinderprogramma introduceert Dennis zodat Sesamstraat de samenleving beter weerspiegelt. “Sommige mensen zijn een beetje verlegen, anderen snel verdrietig, en weer anderen vinden dat hun eigen ras superieur is aan dat van anderen. Er is niets mis met een beetje diversiteit. Dat kun je kinderen niet vroeg genoeg leren.”

Dennis wordt gespeeld door de 51-jarige Dico Vendert. Voor het karakter put hij inspiratie uit zijn eigen leven. “Ik ben zelf een racist, dus dit staat heel dicht bij me. Ik werd daar vroeger veel mee geconfronteerd, vooral door mensen van minderwaardige rassen. Als die kinderen toen Sesamstraat hadden gekeken zouden ze misschien veel beter hebben geweten hoe ze met mij om konden gaan.”

In de eerste aflevering met het nieuwe personage zien we hoe Dennis zijn koekje niet wil delen met Koekiemonster omdat “jullie blauwe klootzakken niet moeten denken dat jullie zomaar recht hebben op koekjes waar wij hard voor gewerkt hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eindelijk een personage waarin ik mezelf herken! Er zijn al te veel autistische varkentjes en transgender hondjes in Sesamstraat waarin onze kinderen hun ouders of buren niet kunnen herkennen

Reageer
gravatar

Onterecht dat alleen Koekiemonster hier genoemd wordt. Terwijl ook Grover blauw en pluizig is. Of is het zo dat Koekiemonsters wel gediscrimineerd mogen worden maar dat we weer eens rekening moeten houden met de gevoelens van Grovers.

Reageer
gravatar

Gebeurt mij ook, véél meer dan de redactie wil toegeven. De inkomsten uit reclame hebben nu even een hogere prioriteit, dáár gaat het tenslotte om: De Speld is geen liefdadige instelling.

gravatar

Dat Koekiemonster is inderdaad een verwende, lafhartige, hedonistische, antisociale veelvraat die generaties kijkbuiskindertjes heeft weten te corrumperen, met zijn openlijk vertoonde onsmakelijke en grensoverschrijdende gedrag. Wat een rolpatroon. Een opgeblazen Trump á la lettre. Bah! Bah! Driewerf Bah!

Reageer