Koppel gaat lekker avondje door films scrollen op Netflix

‘Heerlijk binge-zoeken’

Urenlang zoeken naar een leuke film op Netflix zonder de knoop door te hakken. Voor Jacco en Emma is dat dé ideale invulling van een vrijdagavond.

“The Breakfast Club heeft goede kritieken gekregen volgens Netflix,” poogt Jacco. Hij werpt een blik op Emma, die knus tegen hem aangedrukt ligt op de bank. “Die film komt uit de jaren ‘80,” werpt ze tegen. “Ik weet niet of ik zin heb in een oude film. Misschien nog even verder zoeken?”

Na een halfuur te hebben gezocht bij dramafilms, gokken ze op het genre ‘action’. Na het zien van de trailer van Homefront zijn ze beide nog niet erg enthousiast. “Nee, maar trailers zijn nooit leuk,” bedenkt Emma zich. “Oké, deze kunnen we sowieso doen, maar laten we nog even verder kijken.”

Even later stuiten ze op een documentaire over pinguïns op een smeltende ijskap. “En misschien iets met Ryan Gosling of zo?”, stelt Emma voor. “Ik zag er net een voorbij komen bij ‘comedy’, ga daar eens naar terug.” Tevergeefs, de filmposter blijkt spoorloos.

De serie Bloodline krijgt een 8 van IMDB. Jacco twijfelt: “Series worden altijd hoger gewaardeerd dan films. En ik weet niet of ik zin heb in iets van meerdere afleveringen. Misschien toch een show van Jochem Myjer?”

Als Jacco en Emma voor de zeventiende keer door alle genre-pagina’s zijn gescrold, vallen ze in slaap naast de lege chipsschalen op de bank. Genieten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De ene met donker haar is het mannetje. Zuidelijk type van de vakantie op majorca (spelwijze in Spanje en de rest van de wereld: Mallorca). De blonde het vrouwtje.
Laat die Amerikanen dat nu net begrepen hebben.
De rest is onbegrijpelijk.

Reageer
gravatar

Laten we niet vergeten: de wereldleraar, Maitreya, heeft ook die trekken van de zuidelijke man.
Jezus is zelfs een Italiaanse man.

gravatar

Vandaag met m’n dochter naar het strand geweest voor een wandeling, het was eb.
Daarna thuis op Netflix verder gezocht voor vermaak, niets.

Offline, online, geen lijn. Het is mij om het even.

M’n dochter, het was gezellig vond zij ook, is voor het vloed vertrokken. Maar daar zijn dochters voor.

Benny