YouTube: Holland is Oke

Vooraanstaande dieren schrijven open brief aan rifhaai: niet omgaan met Freek Vonk

‘Mensenkinderen doen die man na en springen dan bij ons in de nek’

Een groep vooraanstaande dieren heeft een open brief gestuurd aan de rifhaai die Freek Vonk in de arm heeft gebeten. Volgens de brievenschrijvers brengen roofdieren die zich inlaten met de tv-bioloog de veiligheid van andere dieren in gevaar.

“We snappen dat het leuk is voor zo’n haai om Freek Vonk nieuwe dingen te leren over de scherpte van haaientanden”, schrijft emeritus ijsbeer Bollo. “Maar hij moet niet vergeten dat veel mensenkinderen opkijken naar die man. Die gaan hem nadoen en springen dan weer bij ons in de nek. Mijn devies: blijf weg bij wilde mensen, al zien ze er nog zo tam en zielig uit.”

Krokodil Carlo van het tropeninstituut sluit zich aan bij Bollo: “Je weet van tevoren nooit wie je voor je hebt, blijf het liefst zo ver mogelijk bij programmamakers uit de buurt. Kom je toch met een tv-bioloog in aanraking, vertoon dan geen interessant gedrag en geef die man zeker geen fotogenieke wond. Het beste is om gewoon keihard weg te rennen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *