Tijmen (15) heeft een CKV-knobbel

Wonderkind heeft zes (!) films bezocht in 2016

Hij bezoekt zes keer per jaar verplicht de bioscoop, is ook wel eens met zijn klas in een theater geweest, en schrijft daar obligate verslagen over. Tijmen (15) is een bijzondere jongen: hij heeft een CKV-knobbel.

Tijmen ademt culturele en kunstzinnige vorming: “Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed. Als kind heb ik de peuterfase overgeslagen en in plaats daarvan een theatervoorstelling van Wim T. Schippers gezien.” Waar andere leerlingen worstelen met de aanwezigheidsplicht, gaat het Tijmen makkelijk af: “Ik ga zitten en haal een voldoende. Kan het niet uitleggen.”

De ouders van Tijmen zijn doodsbang voor de CKV-knobbel van hun oogappel: “We willen graag dat hij een vak leert, of gaat studeren. Niet dat hij de rest van zijn leven bij ons aan tafel oreert over een Portugese arthouse-film met Leandro do Bomfim.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een Staats”hoofd” met CKV? Dat kán. Kijk maar naar DJ Trump. Het eerste wetenschappelijke werk hieromtrent, was van Cesare Lombroso. die een verband legde tussen gezichts- en schedelbouw en ‘knobbels’ aan de hand van frenologische casuïstiek. Talenknobbels, wiskundeknobbels en machtsknobbels, zelfs CKV-knobbels, doen zich voor in sociaal ongelijke milieus en zijn -in principe- zowel sociaal als genetisch overdraagbaar. Kijkend naar DJ Trump vallen o.a. sterk op: zijn drang naar directe behoeftebevrediging (baas van de NV. USA worden) gebrekkige impulscontrole (conflict met Mexico), kortetermijndenken (schrappen van Obamacare), het niet kunnen overzien van consequenties (onveilige vrijages met Putin en diens FSB) , zich aangetrokken voelen door verkeerde relaties (Melania én Putin). M.b.t. het uiterlijk: een evident mislukte toupet, een kenmerkende motoriek van de vingers der rechterhand, uitgesproken sluwe varkensoogjes. Kortom; criminologische indicaties (te over) dat deze megalomane president hoog scoort op de criminaliteitsschaal van Lombroso.

gravatar

Aan Trump hebben ze verteld dat de nucleaire code Ctrl Alt Del is. Hij heeft hem al uitgeprobeerd!

gravatar

Tja, dat is de derde zin.
Heeft u ‘CKV’ gestudeerd, meneer Wijsneus?
Tellen zit daar niet in het vakkenpakket, vermoed ik.

CKV is overigens typisch een DLA.
Als u wilt weten wat dat is, GIY!

gravatar

Heb je niets aan? Kijk eens goed om je heen!! Overal, vooral in deze tijd zie je dingen die te maken hebben met culturele en kinstzinnige vorming! Denk aan films, kunst, cultuur, muziek, ontwerpen van tijdschriften tot kleding, gebouwen etc. Ik kan nog wel even doorgaan, maar hopelijk snapt u mijn punt.

gravatar

Goede vraag Jessica, maar ik denk het niet,

Zelfs het creëren van een trol in de tegenwoordige tijd is cultureel gezien abstract te noemen, hoe misplaatst voor de meesten dan ook. Neemt niet weg dat de hallucinatie bij de betreffende persoon bestaat, en daarmee al een paar jaar onder verscherpt toezicht staat.

gravatar

Lieve dikkerd,

U hebt er misschien niets mee, maar u had en hebt blijkbaar ook niets met taal. U schrijft: ‘Dat is alleen maar voor de elite en die zijn afgeschreven.’ Niet graag, maar wel noodzakelijk wijs ik u er op dat ‘elite’ een enkelvoud is en dat dus het werkwoord dat op dit enkelvoud betrekking heeft ook in het enkelvoud geschreven moet worden. Het hoort dus te zijn, in uw zin: ‘Dat is alleen maar voor de elite en die IS afgeschreven.’ Met uw manier van schrijven verkwanselen we ons prachtige land en onze prachtige taal. Dat wilt u toch niet op uw geweten hebben?!
En dat ik, van allochtone afkomst, u dit moet uitleggen!

Uw Samir

gravatar

Beste Samir,
ga lekker terug naar je eigen land en neem korrekt nederlands met je mee. elite verwijst duidelijk naar een groep mensen en is dus meervoud. kan me niet schelen dat het znw enkelvoud is en ik heb al helemaal schijt aan werkwoordscongruentie en al die shit. als ik wil zeggen dat de elite zijn afgeschreven, dan houd niets mij tegen en zeker geen vuile allochtoon die iets te veel inburgeringskursussen heeft gedaan. niet zoveel luisteren naar de nederlandsleraren in hun ivoren torens en meer luisteren naar hoe de gewone nederlander de taal gebruikt.

gravatar

CKV wordt blijkbaar gegeven aan 6-jarigen.
Of mensen die die leeftijd mentaal nooit voorbijkomen.

Dank cindy crooswijk, voor je voorbeeld.
Of diegenen die dit stereotype gecreëerd heeft.

gravatar

CKV staat hier (o.a.) voor Cindy Crooswijk’s Velodroom, een verslavend benzodiazepine (opiaat) dat huisartsen verstrekken aan mensen met hardnekkige slaapstoornissen.
Na inname telt men dan geen schaapjes, maar geluidloos passerende fietsers in een begin- en eindloze ‘loop’.