Datend stel praat over ander datend stel

'Moet je kijken, ze hebben echt niets om over te praten'

Tijdens een date heeft Thomas afgelopen vrijdag stiltes opgevuld door te praten over een andere date die een tafel verderop gaande was. Hij leunt voorover op het kleine tafeltje tussen hem en zijn date in. “O man, wat gênant! Zie je die twee daar? Je kunt echt zien dat ze geen gespreksonderwerp hebben en daarom maar over andere mensen gaan praten.” Ze knikt instemmend.

Na een kort gesprek over hoe stom Tinder eigenlijk is, grijpt Thomas opnieuw zijn kans om over het koppel naast hen te praten. “Sorry hoor, ik zit gewoon heel de tijd met hun gesprek mee te luisteren.” Om de beurt kijken ze naar de twee. “Wat een ongemakkelijke boel daar zeg, heerlijk om te zien”. De jongen naast hen leunt voorover op een tafeltje en kijkt Thomas en zijn date af en toe aan. Er valt een korte stilte. “Volgens mij hebben ze het over ons” zeggen de jongens in koor.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Thomas is duidelijk een techneut die urenlang betekenisvol kan zwijgen boven een glas water, zijn date (Elle) daarentegen is hoger opgeleid en zij realiseert zich aan een mismatch bezig te zijn. Second Love is hier niet relevant Corrie, de First Date voltrekt zich in Schotse sferen (de Schotse ruit (Black Watch) als behang en de authentiek Schotse gierigheid van Thomas McDonald.

gravatar

Dit is een klassiek Oosters communicatie-model, mannen houden langdurig slaapverwekkende monologen en vrouwen beperken zich tot non-verbale interactie. Zij knikken of knikkebollen. Op ZIJN tijd worden ze in het gezicht geslagen om ze te reactiveren en tot instemmende woordloze reacties te prikkelen. Lichaamstaal heeft geen woorden nodig: zie de foto boven