11 uur ‘s avonds en zin in een auto? Bel de dealer

'Hoe later het wordt, hoe wanhopiger de klant'

Hij rijdt de hele wijk door met zijn scootertje vol BMW’s, Audi’s en Porsches. Casper Snijders van Autobedrijf Snijders verkoopt op een goede avond met gemak twintig auto’s. “Hoe later het wordt, hoe wanhopiger de klant.”

Veel slapen doet de enthousiaste autohandelaar (stemmig grijs pak, blauwe stropdas, glimmende schoenen) niet; hij kan immers altijd een telefoontje krijgen. “En dan zorg ik dat ik er binnen een kwartier ben, met de bestelling. Vaak gewoon een klein Fiat Pandaatje voor het slapen gaan, maar soms zitten er klanten tussen die serieus willen spacen. Voor hen heb ik een Renault Espace met extra grote kofferbak, lichtmetalen velgen en airconditioning.”

Volgens Snijders denken veel mensen nog steeds dat hij zijn geld op een makkelijke manier verdient. “Maar veel van die jonge gasten beseffen niet dat autodealen keihard werken is. Veel van mijn klanten zijn veeleisende mensen met drukke levens. Acteurs, voetballers, politici… daar gaan bij wijze van spreken elk weekend wel een paar auto’s doorheen. Zelfs de directeur van het Trimbos rijdt in een van mijn auto’s, maar schrijf dat maar niet op.”

Aan de oude dealerstruc – een gratis proefrit aanbieden in de hoop dat de klanten terugkomen voor meer auto’s – doet Snijders niet meer. “Maar ik heb andere manieren om het mijn klanten naar de zin te maken. Mensen die een auto kopen krijgen altijd een flesje wijn en als ze kinderen hebben krijgen die een kleurboek met auto’s – alhoewel die meestal al in bed liggen als papa en mama mij appen voor een autootje.”

Berucht is de voortdurende strijd tussen de familie Snijders en concurrent Van Mossel, de Skoda-dealer aan de andere kant van de stad. Snijders “We hebben goede afspraken. Ons territorium eindigt in principe bij de Bovenkerkerweg. Maar goed, als je geen auto wil die door arme Antillianen in hun anus langs de beveiliging van Schiphol is gesmokkeld, dan heb je hier m’n nummer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben in mijn jonge jaren door heel wat rode Mitsibushi’s heengegaan, wat kon je met die dingen lekker hard gaan zeg! Tegenwoordig bel ik alleen nog een paar keer per jaar voor een paar blauwe Mercedessen. Ik word toch een jaartje ouder, maar dan kun je je natuurlijk ook het allerbeste veroorloven. Mijn dealer is erg attent, en brengt ook altijd een bosje bloemen voor de vrouw en een leuke fles wijn mee naar de parkeerplaats van McDonalds.

Reageer