Wikimedia Commons CC: Cudeiro04

Spanje plant hersteloorden aan de kust voor Ryanair-vluchtelingen

'Kolossale betonnen bouwwerken zijn het minste wat we kunnen doen'

Het is al jarenlang een vertrouwd beeld aan de Costa Brava: hordes Noord-Europeanen die getraumatiseerd aankomen in de streek na urenlang in erbarmelijke omstandigheden te zijn vastgehouden in een Ryanair-vlucht. De lokale autoriteiten hebben eindelijk besloten om de arme drommels te helpen. Het regiobestuur plant een reeks complexen aan de kust waar de slachtoffers kunnen herstellen van hun ellendige vlucht.

“Veel van deze mensen kunnen nauwelijks meer lopen vanwege de kramp in hun benen. Ze ruiken naar andermans zweet en hun persoonlijke bezittingen zijn kwijt of platgedrukt”, aldus regeringswoordvoerder Carles Puigdevalls. “Wij kunnen deze mensen niet langer aan hun lot overlaten. Kolossale betonnen bouwwerken met uitzicht op zee zijn het minste wat we voor ze kunnen doen. Esthetisch is het niet, maar we denken wel dat die stakkers er blij mee zullen zijn.”

Wat het regiobestuur betreft hoeft het daar niet bij te blijven. “Met alleen een dak boven hun hoofd kunnen die Ryanair-slachtoffers natuurlijk niet herstellen. We denken ook aan pretparken, discotheken, snackbars. Eigenlijk alles wat er nodig is om die mensen te laten aansterken voor als ze weer terug gaan in het vliegtuig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Werkt dit alleen in het land van eerste aanvraag?
Laten we ze toe zonder reispapieren?
Is Nederland een veilig land van herkomst?
Mogen wij ze huisarrest opleggen?

Hoe staat het met de veiligheid van omwonenden?
Wie vergoedt mijn nieuwe inbraakalarm?
Zijn onze dochters nog wel veilig op het strand en in het zwembad?

Zitten er ook extremisten onder Ryanair-passagiers?
staan er al betonblokken op de boulevard?

Reageer