Beeldbewerking: Casper Steenbergen

‘Jongeren gaan smartphoneverbod op de fiets omzeilen met laptop’

Deskundigen vinden plan Schultz zinloos

Het plan van minister Schultz van Haegen om smartphonegebruik op de fiets te bestraffen is zinloos. Dat zeggen gedragsdeskundigen, die denken dat jongeren massaal de laptop gaan pakken tijdens het fietsen.

“Je kunt de smartphone wel verbieden, maar jongeren zijn ontzettend vindingrijk”, zegt Bert Bokhoven van de Universiteit van Amsterdam. “Ze gebruiken gewoon een andere device, zoals een tablet, laptop of Xbox.”

Schultz van Haegen blijft bij haar voornemen: “Dit zei men ook over de typemachine toen we de ganzenveer verboden in het verkeer. En heb je ooit iemand een typemachine zien gebruiken tijdens het fietsen?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Poep, daar trapte ik vol in. +1
Verzachtende omstandigheid: ik heb meer dan 10 jaar geen fietsbel. Ik heb een rammelend fietsslot over mijn stuur.

gravatar

vind het discriminerend voor fietsen. Als je het verbiedt voor fietsers, zou je het ook moeten verbieden voor automobilisten, voetgangers en zeppelingbestuurders

Reageer
gravatar

Jaja, dat zien we dus erg graag in de Speld: eindelijk weer eens dr. prof. ir. Bert Bolkhoven (tevens omnideskundige en begaafd trendlistener) aan het woord. Dat zou veel en veel vaker moeten gebeuren hier: Bokhoven is de perfecte man op de juiste plek bij zo’n eminent blad als de Speld.