Foto: Paul Howard (geograph.co.uk)

Campingeigenaar baalt van slecht weer

‘De maand november lijkt op een teleurstelling uit te lopen’

Het is nat en koud in Nederland en dat is slecht nieuws voor campingeigenaar Johan Friessen. Door het beroerde weer staat zijn camping De Zonneheuvel in Schipborg helemaal leeg.

“De maand november lijkt op een teleurstelling uit te lopen,” verzucht Friessen. In zijn regenlaarzen sopt hij over de camping. “Kijk, hier had het vol tenten moeten staan.” Friessen wijst op de modderige weide. Verderop maakt een vrouw het toiletgebouw schoon. “Dat moet natuurlijk blijven gebeuren. Voor het geval de bezoekers straks toestromen.”

Tussen twaalf en vier zit Friessen achter de receptie, klaar om spontane bezoekers te verwelkomen. Om de zoveel minuten staat hij op en wandelt naar het raam, om hoopvol over het zandpad achter de slagbomen uit te staren. De bandensporen van afgelopen zomer staan vol met regenwater. “Hopelijk blijven de caravans niet in de modder steken”, zegt Friessen. Om vier uur komt zijn dochter thuis van school, klaar om de shift achter de receptie over te nemen.

Ondanks het slechte weer houdt Friessen de hoop erin: “Ik zal vanmiddag even de vrieskist met raketjes vullen voor de gasten. Bovendien staat de Kerstvakantie bijna voor de deur. Hopelijk hebben we dan wat meer geluk met het weer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hallo Johan

Zijn we elkaar net misgelopen. We waren afgelopen dinsdagmiddag met twee stellen en dito caravans langsgereden, maar er zat niemand bij de receptie en dus wisten we niet waar we konden gaan staan. Bij een andere camping verderop was nog wel plek, maar helaas hebben ze daar geen ecologische wipkippen. Kwamen we te laat achter; we hebben inmiddels de luifels al uitgerold.

Het blijft behelpen, kramperen in november.

Reageer
gravatar

Wat een discriminatie is dit weer! Alsof een camping alleen voor mooi weer is! En als Sylvana eens lekker van bil wil gaan: waar kan zij dan nog terecht? Tijd dat Pia Dijkstra een wetsvoorstel indient waarbij alle camoings verplicht moeten openblijven. Behalve als zij zich actief afmelden natuurlijk.

Reageer