Beeldbewerking: Casper Steenbergen

IJsbeer met uitsterven bedreigd op Twitter

‘Witte kutbeer ik hoop dat de poolkap onder je poten wegsmelt’

Op het social media-platform Twitter is de ijsbeer met uitsterven bedreigd. In tweets van voornamelijk anonieme accounts werd de witte poolbeer doodgewenst.

“Witte kutbeer ik hoop dat de poolkap onder je poten wegsmelt. Ik maak jou en je hele berenfamilie kapot”, tweette @EdKroket63 in de nacht van donderdag op vrijdag. Het vormde het startsein van een stortvloed aan dreigtweets. Daarna ging het snel van kwaad tot erger.

@Marianne_21 tweette: “Vanavond lekker de verwarming op 25 graden, mafkees.” En kort daarna: “Je moet met je gore ijsbeerpoten van onze zeehonden afblijven, misselijk mannetje. Ik stook je echt helemaal de vernieling in.” De hashtag #ruïneerdeijsbeer was een paar uur lang trending topic, maar ook andere hashtags kwamen voorbij. “Vanavond een lekker lang wasprogramma #doeiijsbeer,” schrijft @bobjebloedpropje bijvoorbeeld.

Het is niet de eerste keer dat iemand slachtoffer wordt van bedreigingen op Twitter. Eerder verlieten de sabeltandtijger, de zwarte neushoorn en Johan Fretz het sociale medium. Volgens milieu-organisatie Greenpeace wordt de ijsbeer op Twitter al veel langer met uitsterven bedreigd.

De ijsbeer zelf heeft nog niet gereageerd op de bedreigingen, wel retweette hij een nieuwsbericht van de Telegraaf over Willeke Alberti.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgens mij is deze site om een tegengeluid te laten horen.

Dan zal ik het maar doen.
“T”witter, een in het oog springende licht waar blind op gestaard wordt”.

Benny

gravatar

Klinkt beter dan allochtoon of autochtoon, want deze termen kunnen ijsberen en ook veel mensen niet uit elkaar houden.

gravatar

Vrij lullig om de Stegosaurus, de Mammoet en de vele hedendaagse pithecantropi quasi erectiï uit de opsomming van bedreigde levensvormen weg te laten. Ook Sylvana Simons (hoofd van het wetenschappelijk bureau van DENK) wordt overgeslagen terwijl ze nog dagelijks wordt bedreigd. En waarom zo prominent de zwarte neushoorn en Johan Fretz gepostuleerd?

Reageer
gravatar

You see!

It is never okay when a 12-year-old polar bear girl or boy is mocked, bullied or attacked. And it is absolutely unacceptable when it is done by someone with no name hiding on the internet.

Melania Trump

Reageer
gravatar

Het is goed om hier tussen de regels door te lezen dat de Hollandse bruine beer met van die kroezige krulletjes wel compleet in zijn waarde, én met rust gelaten wordt. En ja, zelfs geaccepteerd in al zijn eenvoud, en met al zijn ongemanierde tekortkomingen daar nog eens bij.

Dat die witte zo nodig moest reageren op een nieuwsbericht van de Telegraaf is ook niet al te handig. Willeke Alberti is namelijk een gechloreerde Itakker, en die krant schijt in bruine letters. De nodeloze verspilde energie die in deze twee is gaan zitten, is deels nog terug te verkrijgen d.m.v. een allesbrander, welke hiermee een uurtje een genoeglijke warmte uitstraalt, en dat kan de bedoeling niet zijn.

Reageer
gravatar

Inderdaad, er staan ook letters in dat artikel die gebundeld zijn tot woorden, die weer gevoegd zijn in een construct van zinnen. En een plaatje er bij. Leuk. Bedankt voor de leuke link.