YouTube: RTL Nieuws

Amsterdam introduceert inburgeringscursus voor toeristen

'Als ze hier willen komen, moeten ze gewoon de taal leren'

Toeristen die Amsterdam willen bezoeken, moeten vanaf nu een korte inburgeringscursus volgen. Doel is ze dezelfde mores te leren als de Amsterdammers zelf aanhouden. “Op die manier willen we de lokale onvrede over het grote aantal toeristen iets wegnemen”, legt een woordvoerder van de gemeente uit.

De drie vaste onderdelen die iedere toerist moet leren zijn fietsen, taalgebruik en smaak.
Bij fietsen draait het erom dat mensen snappen dat ze met een rotvaart door het centrum moeten ploegen en daarbij hard moeten bellen naar iedereen die in de weg loopt. “Dat vinden Amsterdammers fijn”, zegt de woordvoerder.

In taalgebruik gaat het erom enkele typische Amsterdamse frasen te leren, zodat de autochtone bevolking zich wat meer senang voelt met al die vreemdelingen om zich heen. “We leren mensen daarom dingen te zeggen als: ‘Opkankeren, turbomongool.’ De Amsterdammer houdt van zulk kleurrijk taalgebruik.”

En qua smaak moeten toeristen leren af te geven op Nutellawinkels en Incamutsen waarop ‘I Love Amsterdam’ staat, terwijl ze wijn drinken op het terras bij Hannekes Boom of dansen bij Disco Dolly. “Ook leren we ze bij Schiller te gaan zitten, en zich dan beter te voelen dan de rest van de mensen die over het Rembrandtplein zwalken.”

De verplichte cursus wordt gegeven bij Schiphol en het Centraal Station. Als mensen zakken worden ze naar Rotterdam gestuurd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een wietpas voor elke Chinees zou je denken? Als het met Belgen en Duitsers nog niet lukt? Ondertussen is Kim il Song z’n vrouw al zeven maanden zoek. Hopelijk krijg je die niet voor in Amsterdam?

Reageer
gravatar

Beste leipponum Jan van Tienen. Kom jij toevallig ook van Tienen? Dat vooruitstrevende stadje aan de grenzen van Wallonië waar Hugo Claus over schreef in Suiker?
Importamsterdammers, dat zijn de ergsten.

Reageer
gravatar

Jullie vergeten de biodiversiteit in Amsterdam; in het bijzonder in stadswijken die beginnen met “Slooter- en Sloter” zijn speciale adaptatie-cursussen verplicht om de lokale Turkse en Marokkaanse accenten te leren beheersen. En: elk gesprek politiek correct te beginnen met ‘Salaam Aleikum’ en netjes te beëindigen met ‘Aleikum Salaam’ en ‘Allahu Akbar’.

Reageer
gravatar

Wie zegt dat Jan dat nog NIET heeft? Jij neemt dat gewoon maar aan. En jouw mening baseren op aannames is niet zo handig.
Mijn idee: vind rust in het gegeven dat jouw verwensing mogelijk al realiteit is. En de rust in het feit dat als het NIET zo is, dat Jan dan nu nog lekker gezond is.