Levensgevaarlijke pil van Drion op de markt

'Helemaal het einde!'

Het Trimbos-instituut waarschuwt dat er momenteel levensgevaarlijke pillen van Drion in omloop zijn. Afgelopen weekend overleed een echtpaar na het gezamenlijk gebruik ervan. Het is niet de eerste keer dat het gebruik van deze drug een fatale afloop heeft.

De pil van Drion wordt steeds populairder onder ouderen. Ze geven aan dat ze het pilletje slikken om ook een keer compleet naar de klote gaan. “Ik heb mijn leven lang hard gewerkt”, vertelt Hans Groothof (87). “Dan mag ik het er wel eens van nemen. Die pil schijnt helemaal het einde te zijn.”

Het middel is nooit gelegaliseerd: uit onderzoek blijkt dat er zelfs al na één dosis niets meer uit handen komt van de gebruiker. “Fnuikend voor de productiviteit, de gezondheid en de levensvreugde,” zegt onderzoeker Jes de Goor van het Trimbos-instituut. Zij maakt zich ernstig zorgen. “De cijfers spreken boekdelen: het slikken van deze pil loopt steevast fout af. We snappen dat mensen willen schampen aan het apocalyptische gevoel van er eventjes gewoon níet meer te zijn, maar dit gaat totaal de verkeerde kant op.”

Over de gevaren van de pil van Drion kan Geertrui Weerda (81) uit Aalten meepraten. “Ik had een kwartje genomen en werd een paar uur later wakker op de eerste hulp, zonder enig gevoel in mijn benen. Erg vervelend. Gelukkig heb ik hier nog driekwart liggen voor komend weekend. Muziekje erbij, een vertrouwde omgeving opzoeken. Ik ben er klaar voor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Correctie.
Dóór de babyboomers.

De generaties die daarna kwamen zijn watjes die nooit hebben opgelet op school.
Die kúnnen zo’n pil helemaal niet ontwikkelen.