Youtube: Soldaat van Oranje - De Musical

Wetenschap: duurt nog vijf miljard jaar voor Soldaat van Oranje is uitgedoofd

Musical nog tot minimaal oktober 4999997983 in theater

Het duurt nog ongeveer vijf miljard jaar voor de musical Soldaat van Oranje is uitgedoofd en niet meer opgevoerd zal worden. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers van de Technische Universiteit Eindhoven.

De musical werd door de producenten inmiddels verlengd tot mei 2019, maar volgens de wetenschappers zal Soldaat van Oranje het publiek in de theaterhangar in Valkenburg nog minimaal tot oktober 4999997983 verwarmen.

De wetenschappers bestudeerden de musical de afgelopen jaren met een telescoop en kwamen tot de conclusie dat er na zes jaar op de een of andere manier nog voldoende energie in de hangar zit voor nog eens vijf miljard jaar. “Daar stonden we zelf ook wel even van te kijken. Hier blijkt maar weer uit dat de wetenschap nog lang niet alles niet snapt van musicals”, zegt Juul Linskens, een van de wetenschappers.

Voor Marco Huiberts uit Oegstgeest is het nieuws een zegen. “Mijn dochtertje van acht vraagt als we met de auto langs de hangar rijden weleens: ‘pap, wat als Soldaat van Oranje er straks niet meer is, gaan we dan allemaal dood?’ Nu kan ik tegen haar zeggen dat dat nog hééééél lang duurt en ze zich daar geen zorgen over hoeft te maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nog 5 miljard jaar? Is er dan nog wel ruimte voor een parallelle musical: Schavuit van Oranje? Voor de hoofdrol denken wij aan Gijs Scholten van Aschat, die kan nog voor het zingen de kerk uit. Dé ideale vertolker zou Ton van Duinhoven zijn geweest, maar die is helaas niet meer oproepbaar, zelfs niet via Joop van de Ende.

Reageer