Republikeinse rechter neemt afstand van Trump en inaugureert Clinton

Presidentschap lijkt opsteker voor Clinton-campagne

De Republikeinse rechter Tony Muzedski heeft scherp afstand genomen van Donald Trump door Hillary Clinton te inaugureren als 45e president van de Verenigde Staten. Het presidentschap lijkt een opsteker voor de Clinton-campagne.

De afgelopen weken waren er meerdere Republikeinen die Trump afvielen, maar niet eerder ging iemand zo ver om zijn tegenstander te inaugureren.

Politieke commentatoren spreken van een mogelijke gamechanger. New York Times-journalist Allan Woodson denkt dat de inauguratie van doorslaggevende betekenis kan zijn voor de verkiezingsstrijd: “Wanneer een kandidaat ingezworen is als president van de Verenigde Staten is-ie bijna niet meer in te halen. Als Trump niet snel reageert met een eedaflegging, zou het wel eens einde verhaal kunnen zijn.”

President Clinton is blij met de steun van Muzedski: “Ik zweer plechtig dat ik getrouw het ambt van president van de Verenigde Staten zal uitoefenen en dat ik naar mijn beste vermogen de grondwet van de Verenigde staten zal bewaren, beschermen en verdedigen. Zo waarlijk helpe mij God Almachtig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *