Omroep MAX

Interview met de winnende taart uit Heel Holland Bakt

‘Ik denk dat mijn deeg de doorslag heeft gegeven’

Vanaf het moment dat hij gebakken was, droomde Reinier ervan om Heel Holland Bakt te winnen. Korte tijd later werd de zandkasteeltaart door de jury inderdaad tot winnaar uitgeroepen. “Ik denk dat mijn deeg de doorslag heeft gegeven.”

Het gebakken worden heeft Reinier geleerd van zijn oma Trees, een kranige chipolatataart. “Ik heb ontzettend veel aan haar te danken. Zij bracht me de fijne kneepjes van het rijzen bij.” De taart wordt emotioneel: “Oma is in 2009 op een verjaardag verorberd. Deze is voor haar.”

Het succes is hem zeker niet aan komen waaien, bezweert Reinier. “Veel mensen vergeten dat je ontzettend hard moet werken om een prijzenwinnende taart te worden. Gelukkig kon ik terugvallen op een goede basis: bloem en roomboter. Ik mag natuurlijk ook het bakpoeder niet vergeten. Zonder zijn steun zou ik nooit zo groot geworden zijn.”

Reinier heeft lovende woorden over voor de jury van Heel Holland Bakt: “Jannie en Robèrt hebben mij aangemoedigd om te zijn wie ik ben. Juist op de momenten dat ik aan mezelf twijfelde, zeiden zij dat ik ‘lekker’ was en een ‘mooi krokantje’ had. Dat geeft je de kracht die nodig is om een taart te zijn.” Over presentator André van Duin is de taart minder enthousiast: “Dat is echt een lul.”

Wat Reinier nu gaat doen, weet hij nog niet. “Ik laat het even op me afkomen, maar heb alvast mijn afspraken voor de komende tijd afgezegd. Misschien ga ik wel verder in de patisserie, of word ik backstage in een kliko geflikkerd. Ik sta overal voor open.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

kan iemand me uitleggen hoe een taart een oma kan hebben? Dat je 2 taarten mengt met elkaar en dan komen er baby taartjes uit? En dat herhalen met de baby taartjes?

Reageer
gravatar

Wel Benny, naar aanleiding hiervan heb ik een nieuwe tekst ontworpen op de melodie van De Internationale, het begint zo:
“Komt flatulisten trekt ten strijde,
voor meer methaan in ‘t Vaderland.
Geen olie, gas, steenkool of vermaledijde
kern-e-ner-gie meer in dit kikkerland,
Vrij van OPC ten lange leste,
steunt met uw ruften deze benauwde veste