Flickr: Mark Fischer

Oudste man ter wereld (162) ontkent identiteitsfraude

Nigeriaan houdt vol dat zijn paspoort authentiek is.

De 162-jarige Kingsley Uzengwa ontkent dat hij zijn paspoort heeft vervalst. De Nigeriaan geldt sinds vorige week als de oudste man ter wereld. Critici beschuldigen hem van identiteitsfraude.

Kingsley Joseph Uzengwa werd geboren op 7 september 1854. Volgens zijn buurvrouw is hij ondanks zijn hoge leeftijd nog behoorlijk fit: “Hij leest de krant zonder leesbril en hij loopt nog elke dag zonder wandelstok naar zijn werk als luchtverkeersleider op Lagos International Airport.”

Uzengwa, die een pakje Camel per dag rookt, vertelt opgewekt over het geheim van een lang leven: “Elke dag een ochtendwandeling, veel olijfolie, een keer per week vis en een paar handige vrienden bij het Ministerie van Burgerzaken.”

De familie van Uzengwa vindt het jammer dat veel mensen zijn leeftijd in twijfel trekken. “Het is allemaal jaloezie. Blijkbaar kan men er niet tegen dat iemand met zoveel levenslust de oudste mens ter wereld is,” aldus Kingsley’s vader Jonathan Uzengwa.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

162 is het nieuwe 40! Deze figuren zorgen er nu voor dat je pas veel later met pensioen mag! Volgens mij heeft Uzengwa trouwens ook nog een oudere tweelingbroer die getrouwd is met Pamela Anderson.

Reageer
gravatar

Dat doet denken aan de forse groep Nigerianen die in de jaren ’70 massaal (voor één dag) huwde met Nederlandse vrouwen van omstreeks de 60 jaar, om direct na de ontvangst van hun Nederlandse paspoort stil te gaan leven van hun uitkering. In Nigeria. Sommigen van hen zijn nog miljonair geworden door zwendel met belastingvrij verplaatsen van erfenissen. Anderen zijn weer toegetreden tot de ICT-maffia als wraak op de Shell die het leefgebied van de Ogoni-stam milieutechnisch definitief naar de bliksem heeft geholpen.

gravatar

Zo rond 162 zit je in de groei van je leven. Het zijn onze “deskundigen” die ons met hun propaganda dit willen afnemen. Wanneer gaat de EU ingrijpen?

Reageer
gravatar

De reacties getuigen wel weer van een typische ‘westerse’ interpretatie. Meteen verketteren wat aldus onze verlichte rationaliteit niet mogelijk is! Schande! Overduidelijk spreekt deze vader vanuit het hiernamaals tot ons. De afrikaanse tribale roots van het continent zijn dermate sterk dat zelfs westerlingen ter plaatse ze ervaren. TIA mensen, TIA (this is africa)

Reageer
gravatar

Volgens mij gaat ie ook elke week een keertje dood?. Ik lees in het nieuws elke week wel een keer dat de oudste man ter wereld weer dood is gegaan.

Reageer
gravatar

Dictus dixit: élke week? Is dat niet beperkt tot negen (9) levens? Maar hoe dan ook: hij komt altijd weer op zijn pootjes terecht.

gravatar

Tss, wij zijn totaal niet onder de indruk. Wij hebben de tijd nog meegemaakt waarin je op een pakje Camel de beeltenis van Manneken Pis kon ontwaren.

Reageer
gravatar

Museum Naturalis heeft al een plaatsje ingeruimd voor ‘m; de sokkel staat er al. Aan zijn vader is een museumjaarkaart, en de financiële zorg voor zijn kinderen onder de vijf toegezegd, als wederzijdse genoegdoening.

Reageer
gravatar

Jonger, want anders was die wel de oudste mens ter wereld. Dit betekent dat Nigerianen het geheim van tijdreizen hebben uitgevogeld.