Youtube: Reuters

FARC negeert uitslag referendum

‘Na twee weken is het nog steeds geen oorlog’

Kort na de uitslag was de stemming onder de campagneleiders euforisch: Colombia zei NEE tegen de vrede met de FARC. Maar twee weken later lijkt er nog weinig veranderd te zijn. Waar blijft die beloofd
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Het Volck” stemt bijna altijd TEGEN. Maar een betere casus dan deze in Colombia, om mee te antwoorden op de vraag: zijn die referenda nou wel zo verstandig? – zullen we denk ik nooit krijgen.

Reageer
gravatar

Beste Lag Veut,
Niet alle opmerkingen zijn lollig bedoeld, maar dat leer je misschien nog wel in groep 4.
Vriendelijke groeten,
Mr. Wiemersma

gravatar

Het lijkt een beetje op de gang van zaken rond de Brexit. Daar zei men ook NEE en ook daar zie je dat het niet zo’n vaart loopt met eruit stappen. Net zoals die lui van FARC in Colombia. Dat stamt waarschijnlijk nog van “The Knights who say Niii” uit de tijd dat Richard Leeuwenhart bezig was zijn Koninkrijk te verenigen. Althans, volgens de visie van Monty Python daarop.

Reageer
gravatar

U maakt van de Engelse geschiedenis een soort van hutspot. Het koninkrijk Engeland is al een eenheid sinds Edgar I, die in het jaar 959 als eerste koning van Engeland op de troon kwam. Richard Leeuwenhart kwam pas zo’n twee eeuwen later opdagen (gekroond in 1189). En de film Monthy Python and the Holy Grail” speelt zich af ten tijde van de koning Arthur, die nooit bestaan heeft.

gravatar

Vóór Edgar 1, waren er dus ook in Groot Brittanië nog stammen-oorlogen, conflicten tussen verschillende Shires, voortwoedend tot in de 20e eeuw, toen Noord-Ierland en Ierland nog in (als godsdienstig gemaskeerde, doch in essentie puur economisch getinte) geschillen waren verwikkeld. Maar het is goed dat iemand van uw statuur hier Monty Python en mij als a-historische beunhazen durft ontmaskeren. Het is troostend te weten dat -zelfs bij De Speld- historici de vinger aan de pols houden. Al die ironische geschiedvervalsing dient immers nergens toe. Heb dank hiervoor. Waarvan acte.