Vrienden van bijna-30’er Tim praten ineens allemaal over delfstoffen

‘Mijn hele Facebookfeed staat vol met foto’s van bauxiet, nikkel en molybdeen’

Vroeger ging het over bier en meisjes, en werden er schunnige grappen gemaakt. Nu ze de 30 naderen zijn de jeugdvrienden van Tim (29) nog maar met één ding bezig: delfstoffen. “Mijn hele Facebookfeed staat tegenwoordig vol met foto’s van bauxiet, nikkel en molybdeen.”

Tim is de enige van zijn vriendengroep die nog niet is begonnen met het delven van bruikbare ertsen uit het binnenste van de aarde. Daardoor ziet hij zijn vrienden bijna nooit meer. “Als ik met ze naar de stad wil gaan, hebben ze het meestal te druk met het omsmelten van ruwe bauxiet naar aluminiumoxide. Ik heb dan zoiets van: dat kun je toch je hele leven nog doen?”

Wanneer de vrienden van Tim wel eens tijd hebben om af te spreken, kan hij niet meepraten. “Dan heeft Marnix het weer over de moeilijke bereikbaarheid van gneis, dan heeft Sophie het weer over die leuke nieuwe uraniummijn in Niger. Hun wereld wordt zo klein op die manier. Jammer, er is meer op deze aarde dan alleen delfstoffen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

als je geluk hebt, vind je bauxiet, nikkel en molybdeen. Ik vond bij het graven alleen achtergelaten 30-jarige vrouwen die graag naar Bridget Jones films kijken

Reageer
gravatar

Al die delfstoffen zijn immers nodig voor de fabricage van smartphones en tablets. Logisch dat die hipstervrienden van Tim bezig zijn met bauxiet, nikkel en molybdeen, ze zijn bezig om miljonair te worden. Tim hangt verveeld aan de bar achter een halfvolle fles, tamelijk après-boire très en dus nogal ‘laissez faire, laissez aller’. Tim zal waarschijnlijk op vijftigjarige leeftijd ook de enige van zijn vriendenkring zijn die nog moet nadenken over “kinderen”.

Reageer