bron Wikimedia - Kmusser - CC BY

Britse toerist belandt in Marianentrog na avondje stappen

Gemeente Amsterdam gaat waarschuwen voor diepe oceaankloof

Na een avondje stappen in Amsterdam is een Britse toerist in de Marianentrog beland. Waarschijnlijk verloor de 27-jarige man het evenwicht tijdens het plassen en is hij toen in de elf kilometer diepe oceaankloof ten oosten van de Filipijnen gevallen.

De toerist was eerder op de avond met vier vrienden wezen stappen in de buurt van het Rembrandtplein. Volgens de vriendengroep hadden ze ‘s middags op een bierfiets gereden en zijn ze daarna naar het Leidseplein gegaan. Ergens daar zijn ze hun vriend kwijtgeraakt, vertelt één van de jongens. “Andy kwam op een gegeven moment binnen en die zei dat Lewis in de Marianentrog lag. Ik weet echt niet hoe dat gebeurd is, maar hij was ook wel echt heel dronken.”

Het is niet de eerste keer dat een toerist in de Marianentrog valt. De gemeente Amsterdam gaat daarom actiever waarschuwen voor het gevaar van de diepe kloof op de bodem van de Grote Oceaan. Ook komt er een handig trappetje in de Marianentrog, zodat toeristen er zelf weer uit kunnen klimmen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ook hier weer is een verwijzing op zijn plaats naar en eerder artikel in deze kolommen: “Plassen in de gracht, doe het met verstand”. Van Engelse toeristen is bekend dat de kwaliteit van hun verblijf in 020 wordt gemeten in hectoliters echt schuimend bier en kubieke meters hasj-damp. Bij combinatie van deze twee componenten kan tijdelijk het bewustzijn wegvallen. Ruim 89,75 % van alle opgedregde toeristen in de 020-grachten zijn van Angelsaksisch origine. Bij het spuien kunnen niet-gevonden bovendrijvenden uiteindelijk in een Marianentrog terechtkomen, namelijk die vlak vóór de bedrijfsruimte van ZZPeester Marianne Zuig-Nap of die iets verderop gelegen bij Guam.

Reageer
gravatar

Tja, Amsterdam is nu eenmaal het centrum van de wereld. Sterker nog, van het universum. Als je bij zo’n straatlantaarn 100 euro uitgeeft, sta je binnen 5 minuten op een planeet naar keuze aan de oester van Nam Kee te likken.

Reageer
gravatar

Zeer vreemd, je zou de straatnaam “Marianentrog” in een uitheemse buitenwijk van Amsterdam verwachten (Slotermeer, Noord of iets dergelijks) maar zeker niet tussen Rembrandtsplein en Leidseplein.

Reageer
gravatar

Dan is ie waarschijnlijk vanaf het Leidseplein richting het Sexmuseum gelopen. Het is daar vrij toeristisch.

Als je dan onderweg een verkeerde afslag neemt kun je in de Molsteeg terechtkomen. Daar zit een ondergrondse doorgang naar de Marianentrog.

Maar hij kan natuurlijk ook gewoon het vliegtuig hebben genomen met zijn dronken harses.

Reageer
gravatar

Oh vertel even, waar is daar de uitgang? Ik was een vakantie van plan in die buurt, dus dan kan ik er weer uit ook, mocht ik in die Driehoek belanden.