Boeddhist verstoort leuke bijeenkomst door open deur in te trappen

‘Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg’

In Amsterdam heeft een boeddhist een leuke bijeenkomst verstoord door een open deur in te trappen. De 31-jarige Jannes Tamminga irriteerde de aanwezigen door de muziek uit te zetten en quasi-diepzinnige wijsheden voor te dragen.

Volgens enkele ooggetuigen zei Tamminga onder andere ‘er is geen weg naar geluk, geluk is de weg’, ‘een druppel tederheid is meer dan geld en macht’ en ‘om innerlijke rust te vinden, moet je afmaken waaraan je begonnen bent’. “De sfeer was meteen verpest”, aldus feestganger Femke van der Burg.

Tamminga zelf is zich van geen kwaad bewust: “Het is gemakkelijk de fouten van anderen te zien, maar moeilijk de eigen fouten te erkennen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Iedereen mag ongestraft anderen irriteren of terroriseren zolang het maar uit naam van een geloof is en andersgelovenden mogen daar geen mening over hebben.

Reageer
gravatar

Dit lijkt een verholen kritiek op de meest militante godsdienst in Europa en Azië. Je durft geen namen te noemen uit angst voor geweld van die zijde? Ja mijn waarde, de tijd van vrijheid van meningsuiting is helaas historie, iets van de vorige eeuw; die tijd hebben we gehad. Maar niet getreurd, binnenkort bepaalt Zijne Excellentie Recep Tayyip dat in zijn wingewesten in West-Europa binnenkort de Sharia wordt geproclameerd, die alle andere opvattingen overbodig maakt. Waar geen kritiek meer is toegestaan, ontstaan ook geen conflicten meer. Voor synthese is een antithese nodig; en die mag dus niet meer. Eindelijk weer rust in het Groot-Ottomaanse Rijk.

gravatar

Iemand die ik ken heeft mijn broer ontmoet (die ik noot meer zie) in de supermarkt, de vorige keer op de vuilnisbelt, en daar ‘een lang gesprek gehad’.
De evolutie van vuilnisbelt naar supermarkt. De commercie als substituut voor juiste menselijke verhoudingen.
Als je dan de extreem ernstige punten kent die er zijn, en daar zet je zo’n gesprek aan af met mijn broer dan snap je hoe mensen vreselijk karma beleven aan kleinigheden uit vorige levens terwijl ze ‘niets gedaan hebben’.
Bijna zoiets als die ontmoeting waar ‘gelijkgezinden’ van hetzelfde niveau, die iemand en een rocker die daar een concert zou geven, elkaar via mij spreken, die ik even alleen laat waarna ik zelf een indringer ben, en hij daarna snel vertrekt met zijn vrienden.
De wijsheden van de supermarkt.

Reageer
gravatar

Mieke, een paar opmerkingen over substituering van de ‘juiste’ menselijke verhoudingen door de commercie. 1. De commercie is een rechtstreeks gevolg en geestesproduct van intermenselijke verhoudingen. 2. Jouw uitleg van karma kán kloppen, maar ‘karma’ blijft een vooralsnog onbewezen hypothese, net zoals de 72 maagden van de Koran en het Kerststalletje met de heilige familie en de drie bezoekende wijzen uit het (Midden-)Oosten. In alle religies moet je blind gelóven om ze te kunnen geloven.
3. Het transponeren van jouw ergernis naar jouw broer (die je nooit meer ziet?) is psychologisch zowat “the oldest trick in the book”. Ik moest ineens denken aan wijlen Cornelis Vreeswijk die ooit “De nozem en de non” bezong; een variant van jouw “Iemand en een rocker” in de supermarkt.

gravatar

Als Boeddhist zeg ik één keer per week: “Um mani padme hum” (“Waarlijk, alle wijsheid is in de lotus”), als katholiek doe ik één keer per week aan “Vrijdag-visdag”, als multiculturalist declameer ik -na het Vrijdaggebed- één keer per week Allahu Akbar en Aleikum salaam of soms Salaam Aleikum en als West Europeaan denk ik daar het mijne bij. Ik visualiseer bij Mark Rutte zijn belofte: “Alle Nederlanders gaan er op vooruit, VVD’ers wat meer en sneller dan anderen”. Ik koester de herinnering aan zijn belofte van 4 jaar geleden; “alle werkenden krijgen van mij 1.000 Euri”. En zo meen ik alle goden één keer per week recht gedaan te hebben. Moet nu alleen nog een passende formule bedenken voor Big Brother USA, die -via TTIP- voortaan dagelijks aanbeden wenst te worden.

Reageer
gravatar

Outsider is de oogappel van de wereldleraar, hij is van alle markten thuis.
De voorganger van de nieuwe wereldreligie die in Nederland aan het ontstaan is en waarin iedereen gelijk is en niemand boven de ander staat.

gravatar

Hollywood? Nee dank je. Ik voel me meer thuis in de rol van de luis in de pels van de gemêleerde fauna van De Speld. Als traaq contrast met al die oneliners die hier op warpspeed voorbij trekken. Al zie ik gelukkig soms ook kritisch en analytisch talent dat zich hier (in de luwte) stap voor stap ontwikkelt. Namasté, wereldleraar (Nog familie van v/h Maitreya?)

gravatar

Volgens mij plaats Diedrik Smit geen “berichten/stomzinnigever halen” meer om zich volledig te concentreren op zijn reactie onder een pseudoniem.

gravatar

Zó jammer, als mensen het licht van spiritualiteit niet zien!

Al is het maar door een kaarsje bij je Boeddhabeeld, opeens zie je meer!

Maar nu moet ik stoppen, ik heb zo yoga-les!

Reageer
gravatar

“Het is gemakkelijk de fouten van anderen te zien, maar moeilijk de eigen fouten te erkennen.”

Zó goed van je dat je dat wilde demonstreren!

gravatar

Als je een open deur moet intrappen om gelijk naar je hogere doel door te lopen dan snap ik “het trap en de trappen” ook niet.
Volgens mij werkt “de Speld” je tegen om ‘iets of een’ snappen tegen..

En Corrie verdwijnt ook niet om je onderbuur… (2de reactie)
Hij mist iets behalve zijn kleine duimpje…

gravatar

“De Speld” is gedaald in de innegezinnigen weergave van zichzelf.

Ooit scherp, nu flauw en bot op het mes waarvan ze er geen hebben.

Alleen een Speld met meer als prik is als een Corrie zonder pik..,maarja Diedrik heeft de pik…

gravatar

Uw Nederlands is nog steeds niet goed, Meneer Benny.
”innegezinnigen weergave van zichzelf.”??
U moet echt beter uw best doen. Bijvoorbeeld woorden/uitdrukkingen waarvan ú meent dat ze bestaan eerst opzoeken in een woordenboek of op internet.