Bron - YT F1 interviews

Is het tijd voor racelegende Max Verstappen om te stoppen?

Ricciardo is Nederlander al jaren te snel af

Wéér is het Max Verstappen niet gelukt om een Grand Prix te winnen. Op het circuit van Sepang moest hij zelfs zijn pas 27-jarige teamgenoot Ricciardo voor laten gaan. In heel Nederland vragen mensen zich af hij het nog wel kan. Of kan de racelegende beter zijn Formule 1-wagen aan de wilgen hangen?

We volgen Verstappen in de voorbereiding van de Grote Prijs van Maleisië. Hij oogt ontspannen. Een paar fans willen met hem op de foto. Dat mag, en Max maakt zelfs even een praatje. Nog altijd even vriendelijk. Toch is hij anno 2016 ook bloedserieus met zijn vak bezig. Voor de race gaat hij in z’n bolide zitten en start de auto. De motor begint meteen hevig te ronken. Hij doet het. Verstappen laat niks aan het toeval over.

De race verloopt niet naar wens. Al in de eerste bocht moet de coureur Vettel en Rosberg ontwijken. Verstappen rijdt een verloren race. Het moet inmiddels vertrouwd aanvoelen: Ricciardo is al jaren de snelste van het team. Over de boordradio laat Verstappen niks van zijn frustratie merken. Het toont zijn ervaring, opgebouwd in 34 races op het hoogste niveau.

Een paar uur later is het klaar. Moe en afgepeigerd stapt Verstappen uit de auto. Het lijkt wel of hij binnen een paar uur een dag ouder is geworden. Hij probeert zich sterk te houden maar het voelt toch als een afgang voor een man die eens aan de top heeft gestaan. Onvrijwillig denkt hij terug aan Barcelona, de laatste keer dat hij op het hoogste treedje stond. Wat was hij toen gevierd, het land lag aan zijn voeten.

We willen hem nog wat vragen, maar hij heeft geen tijd. Hij wordt naar het podium geroepen. Zijn gloriedagen lijken definitief achter hem te liggen. Meer dan een NOS-pushbericht zit er dit keer niet in.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Phu… hij is al 19. Check your facts.

In de turnwereld zou hij al hoogbejaard zijn geweest. Zo laat is hij dus niet als hij nu stopt met de F1.

gravatar

Heb in mijn leven veel onzin gelezen, maar diegene die dit soort onzin schrijft kun je niet serieus nemen.

De pas 19 jarige Verstappen laat zien een toekomstig kampioen te zijn en is een van de weinige coureurs die in een gebroken seizoen de kans krijgt om naar een topteam te verhuizen. en bovendien laat zien het aan te kunnen. Kan niet wachten op volgend jaar. Er komen veel te veel populisten voor de buis die normaal gesproken nooit keken.

Reageer
gravatar

Jop is niet eens een echte naam (kijk maar na in den Bijbel), zou me dus niets verbazen als het een nepbericht is, geplaatst door een Poetin trol!

gravatar

Nou ja, gelijk maar even bijna goed opgeschreven. Wanneer je iemand corrigeert, doe het dan goed.
Voor de Duidelijkheid, ik heb het over je vergeten spatie achter de komma na ‘Ach ja’.

gravatar

Ja hier zijn geen woorden voor, wat een dom artikel, een schaak of dam verslag is zelfs voor deze eikel te hoog gegrepen. Wat een zeldzaam figuur ?

Reageer
gravatar

Max heeft er nog aan gedacht zich na de race van de Petronas Twin Towers (484 meter) te storten. Hij kon maar geen beslissing nemen: van de linker of van de rechter tower. Toen bleek bovendien ook nog eens dat de Petronas Towers niet hoog genoeg waren voor een succesvol overlijden (mét parachute). De Burj Khalifa in Dubai bood iets meer kans op succes (met 828 meter) maar lag nét iets te ver voor één tank benzine vanaf Maleisië. Max voelde zich duidelijk niet senang in Sepang.

Reageer
gravatar

Beste Maarten Theelen,
Autoracen gaat inderdaad voor een heel belangrijk deel over het optimale gebruik van de versnellingsbak. Dus komt het zeker van pas als de redacteur verstand heeft van wat jij ‘schakel’ noemt. Daarentegen denk ik niet dat hij daarmee dan ook de F1 moet kunnen verslaan, als redacteur. Die eis van je ongegrond. Je zou denken dat dan beter de redacteur in die bolide zou moeten rijden, denk je niet? Nee, de redacteur moet vooral goed kunnen schrijven.

gravatar

Sjonge, hebben jij en de 36 “likers” van je commentaar nou echt niet door dat dit artikel cynisch bedoeld was… Het zegt juist dat “we” niet moeten mekkeren als Max niet wint of onder Ricciardo eindigd!