Youtube: The112GRONINGEN

Inwoners Groningen woedend over komst studentenhuis

‘Straks kunnen onze dochters niet meer veilig over straat’

Inwoners van Groningen zijn woedend over de plannen van de gemeente om een studentenhuis te openen in de binnenstad. Buurtbewoners zijn bang dat hun dochters niet meer veilig over straat kunnen als in een pand aan de Nieuwe Boteringestraat 15 corpsleden gehuisvest worden.

“Ik heb niks tegen echte studenten, maar die ballen mogen van mij terug naar waar ze vandaan komen” zegt Egbert Gouwenoeven, al 40 jaar inwoner van Groningen en vader van twee dochters. “Ik moet er niet aan denken dat hier straks van die elitaire eikels door onze buurt lopen, voor dat soort lui zijn vrouwen niets meer dan een bladzijde van een pdf’je.”

An Palman (41), geboren Groningse, heeft vaker aanvaringen gehad met corpsleden. “Je mag het niet zeggen, maar het zijn altijd weer studenten die overlast veroorzaken. Brallen, brassen, barfen, dat staat allemaal zo ver van onze cultuur. Ze breken hier de buurt af, en wie mag dat allemaal weer gaan betalen? Precies, hun ouders.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Helemaal geen idiote opmerking; integendeel: een uiterst praktische en humane. De aardbevingen leveren juist de “Grond”-beginselen voor succesvol ‘humpen’ (droogneuken, red.). Bevingen van langer dan 3 en korter dan 5 minuten zijn doorgaans voldoende voor studenten om tot hun gerief te komen. Deze vorm van seks levert ook geen ongewenste venerische ziekten en zwangerschap op. En de NAM faciliteert zo het corpsballenleven in Groningen. Lastig gevallen Groningsen kunnen een beroep doen op het schadefonds van de NAM, Slachtofferhulp en de nationale Ombudsman.

gravatar

Betekent dat, dat alumni van dit illustere gezelschap na hun dood gebalsemd en gedroogd in de kelders van UMCG moeten worden opgeslagen? Het is dan wel te hopen dat I.S. er geen lucht van krijgt, men strijdt in die beweging tegen alle historisch erfgoed?

gravatar

Dit kan je de Groningssche binnenstad niet aandoen. Verspreidt deze mensen netjes over de EU. Bulgarije wil er in goed overleg vast wel een paar opvangen.

Reageer
gravatar

Wij van Vindicat zijn geschokt dat zo wordt omgegaan met de Managers van Morgen. Dat HBO-studentjes zo worden weggezet, alla, maar onze vereniging is een verfijnde organisatie, met wat lichte ontgroeninkjes en bangalijstjes, als ludieke acties.
Het Gronings gepeupel mag blij zijn dat wij ons onder hen begeven! Ondankbaar vulgus, dat is het!

Reageer
gravatar

Vindicat -an sich- is niet vindicatief. Men zorgt ervoor dat er geen welgestelde feuten bezwijken onder Spartaanse initiaties. Alleen omhooggevallen plebejers die door de ballotage zijn geglipt, lopen risico op voortijdige levens- en studiebeëindiging.