Bron: NOS

Wilders pleit voor ‘gemeenteraden’

PVV wil burgers op lokaal niveau vertegenwoordigen

Geert Wilders wil dat Nederlanders meer inspraak krijgen in hun eigen leefomgeving. Als het aan de PVV-leider ligt krijgt elke gemeente in Nederland een lokaal parlement. Wilders liet zich voor zijn plannen voor de zogenaamde ‘gemeenteraden’ inspireren door een rapport dat Paul Cliteur en Thierry Baudet opstelden voor de PVV.

De PVV vindt het ‘krankzinnig’ dat mensen nu alleen op provinciaal, landelijk en Europees niveau worden vertegenwoordigd. “Het is godgeklaagd dat mensen juist dicht bij huis geen politici hebben die hun stem laten horen.” Volgens Wilders zou Nederland een voorbeeld moeten nemen aan Zwitserland. “Daar kiezen mensen al eeuwen de raden van hun stad of dorp, dat werkt daar perfect.”

De vraag is of partijen wel in staat zijn om op lokaal niveau geschikte volksvertegenwoordigers te vinden. Wilders vindt dat geen excuus: “Als partijen niet mee willen doen aan deze gemeenteraden, dan minachten zij het volk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een uitstend idee van Geert. Nu ja, eigenlijk zijn we er al een tijdje me bezig. We geven dezegemeenten steeds meer bevoegdheden. Een mooi pakje samen met de problemen waar we op Rijksniveau geen zin meer in hebben. Zebdoen het zoveel beter dan ik het zelf kan, dat ze er zelfs aanzienlijk minder geld voor krijgen dan nodig is. Knap hê.

Reageer
gravatar

Misschien zou er eerst eens mee geëxperimenteerd kunnen worden, bijvoorbeeld in Bloemendaal of Roermond. Als dat positief uitvalt, volgens andere plaatsen vanzelf. Nou ja, moet natuurlijk wel wettelijk vastgelegd worden. Een gemeentewet, zeg maar.

Reageer
gravatar

Toch zie ik wel wat in referenda.
Naar Zwitsers, of nee, Hongaars voorbeeld.
Met hetzelfde onderwerp.

Gekozen burgemeester is ook wel een goeie, maar waarschijnlijk niet erg een PVV-onderwerp.

De Mening Op Straat

Reageer
gravatar

Gemeenteraden. En wat moet je dan precies raden? In welke gemeente Thierry Baudet woont of hoeveel azc’s er zijn? Kom nou eens met oplossingen, Wilders, in plaats van weer zo’n flauw gezelschapsspel.

Reageer
gravatar

Laat me raden… jij bent tegen Wilders, maar voor het knapste jongetje van de klas Alexje Peggold met zijn kleuterjuf Pia. En je drinkt graag een wijntje in je grachtenpand.