Bron: Flickr - Randy Heinitz / Wikimedia - Mohammed Tawsif Salam

Eerste hogere motelschool in Nederland geopend

Studenten leren alles over middelmatige hygiëne

In Vught is vandaag de eerste hogere motelschool in Nederland geopend. Op de opleiding leren de studenten in drie jaar alles over middelmatige hygiëne, milde geluidsoverlast en bloemetjesbehang. Voor creatievelingen is er een keuzevak waarin ze leren hoe je zo’n supercool uithangbord in elkaar timmert.

Directeur Jan Woest: “Op het gebied van troosteloze overnachtingsplekken lopen we mijlenver achter op de Verenigde Staten. Met de komst van de hogere motelschool kunnen we eindelijk een inhaalslag maken. Bovendien krijgen onze studenten kans om stage te lopen bij een toonaangevend motel aan een snelweg in de Verenigde Staten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Speciale belangstelling is er voor de deelstudie: “Kamers per uur te huur”. Hierin heeft ‘de Toekan’ inmiddels marktleiderschap ontwikkeld in bijna alle vestigingen. Men streeft naar een rendement van 80 % per kamer per dag. En schept zo chronisch onderbetaalde ZZP-werkgelegenheid voor illegale kamermeisjes uit Turkije, Maghreb en Oost-Europa.

gravatar

De oplettende lezer heeft natuurlijk door dat het hier de Penitentiaire Inrichting Vught betreft. Middelmatige hygiëne, milde geluidsoverlast en bloemetjesbehang … ja mensen … dit ruikt natuurlijk naar de EBI.

Reageer
gravatar

klinkt als een pretstudie! Afschaffen die opleiding en focus weer op nuttige studies zoals culturele antropologie en japankunde. Daar vind je tenminste werk mee!

Reageer
gravatar

Eindelijk een staaltje van abstract ruimtelijke denken in een empatisch/intellectueel getinte bijdrage. Van een echte Liefhebber nog wel. Hoe lang hebben we hierop niet moeten wachten?