Het lukte ook dit jaar weer niet om Gerben te ontgroenen

Zelfs de grootste vernederingen brengen Geleense goedzak niet in 't gareel

Jaar op jaar is Gerben het zorgenkindje van mannendispuut Korstmos. Wat ze ook proberen, hij wil maar niet ontgroenen.

Volgens Ruben van de groencommissie hebben ze alles al geprobeerd met Gerben: “Hij heeft uren zitten zoemen terwijl we eieren op zijn hoofd kapotsloegen, hij heeft in een brandend bananenpak door de weilanden gerend terwijl wij hem achtervolgden met een tractor, we hebben hem opgesloten in een koelkast, we hebben hem mijn pis laten drinken, we hebben hem Marks pis laten drinken, we hebben hem zijn eigen pis laten drinken. Allemaal. Maar hij heeft gewoon geen kik. Hij wil maar niet ontgroenen.”

Ook het thuisfront staat versteld van het feit dat Gerbens ontgroening keer op keer faalt. “Het begint een soort ritueel te worden na de zomer: met z’n allen de verwachting uitspreken dat Gerben straks waarschijnlijk niet meer de oude is. Maar dan komt hij eind september weer eens in Geleen en blijkt hij nog steeds die goeie ouwe vriend te zijn”, zegt zijn vriend Jacques, die Gerben al kent sinds de basisschool. “Hij belde me voor een biertje en schaamde zich niet eens voor het feit dat ik nog in Geleen woon en al kinderen heb. En zijn zachte G raakt hij ook maar niet kwijt.”

Voor de andere dispuutsleden is het amper te bevatten. Hendrik-Jan begon vier jaar terug tegelijkertijd met Gerben aan de groentijd, en moet nu met lede ogen aanzien hoe hij het elk jaar blijft proberen: “Hoe moeilijk is het nou om vrouwonvriendelijke dingen te lallen en naar slechte muziek te luisteren op een partyboot? Ik bedoel: zelfs na twintig bier lukt het hem niet om naar ongestelde vrouwen te schreeuwen dat ze stinken.”

Toch houdt de commissie moed: “Gerben is in ieder geval enthousiast om het volgend jaar nog een keer te proberen. We hebben een mooie beerputverrassing voor ‘m, als hij daarna niet ontgroend is dan moet hij maar lekker gaan stagelopen bij de Verenigde Naties of zo.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is een raadsel voor mij waarom Limburg nog steeds een provincie van Nederland. Daar komt niets van terecht. De mensen die daar wonen hebben allemaal een beperking.

Reageer
gravatar

Indien u geen reactie krijgt kunt altijd uw eigen artikel plaatsen op de Speld middels een mailtje richting de redactie. Dit onder vermelding van de “kop” en uw berichtje(artikel)

Verzenden aan [email protected]

Bij voorbaat dank.

Benny

gravatar

Laat hem een foto zien van dikke Corrie van Hiernaast, dan is hij in een keer totaal ontgroend. Doe de foto trouwens niet in bikini, want dan is hij dood. Dat overleeft niemand. Wat een gedrocht zeg, zowel van buiten als van binnen.

Reageer
gravatar

Gelukkig dat dit pas net bekend is geworden. Hij vormde zo echt een bedreiging voor de benoeming van de studentenverenigingen als nationaal erfgoed. Hij is niet bijzonder dronnken, bijzonder onbeschoft of bijzonder vrouwonvriendelijk. Dat is niet speciaal genoeg voor cultureel nationaal erfgoed. Ik weet niet of er een erfgoed herkeuring komt, want in dat geval zou ik Gerben in de beerput laten zitten.

Reageer
gravatar

Ik wou het net zeggen over dat erfgoed.

Wat een LUL, wat een FEUT! Geen RESPECT voor onze MORES.

Alles `waar de heeren en damesch in de jaerclubjes vóór onsch voor gestreeden hebben dreight verlooren te gaen! Eindelijck de erkenning, en dan die FEUT!!

Jan-Willem Speckneck,
Corporaal Praeses (met baard),
Emsterdem Joenifursity

gravatar

Begrijpelijk, dat doordrukken van de zuipcultuur als ‘cultureel’ nationaal erfgoed. De firma Heineken heeft zijn nauwe banden met de VN kunnen herstellen, ondanks de kwalijke affaire waarbij Prof. Verene Shepherd ons namens de VN verbood nog langer te zwarte pieten met behulp van en door etnische blanken die tijdelijk zwart worden gemaakt.
De studentenperiode is -bij uitstek- dé periode waarin moet worden afgerekend met oude beschavingsnormen, de eigen jeugdige identiteit moet geweld moet afbakenen, om later des te beter in het anciem régime te kunnen inpassen. . En dat kan natuurlijk alleen met bier, slóten bier. De combinatie van zwaarbezopen rijke, luid brallende en brakende corpsballen en “Cultureel Erfgoed” (bien étonnés de se trouver ensemble): is dus gewoon bescherming van de binnenlandse afzetmarkt, door Heineken. De synergie van HHH en cultuur is wettelijk gedeponeerd en ‘Zuipen’ is erfelijk overdraagbaar, net zoals de bijbehorende kapitaalaccumulatie.