Kahikilani Kahananui maakte dit weekend de dwaze beslissing om in de plaatselijke pizzeria een ‘pizza schiermonnikoog’ te bestellen. De Hawaiiaan gaf te kennen erg uit te kijken naar de pizza met kersen, kokkels en andere typische lekkernijen van de Schierse akkers.
Met een verdwaalde glundering in zijn ogen licht Kahikilani zijn keuze toe: “Normaal neem ik altijd de quattro formaggi, maar ik had nu wel zin in een meer exotische keuze. Die zilte kokkels en de mierzoete kersen smaken heerlijk bij de tomatensaus en de kaas. Het is toch net weer even wat anders dan de gewone pizza. Mijn vrienden vinden het niks, maar ik vind ‘t smullen.”
Eén keer geprobeerd, maar ik vond die grijze dingen veel te krokant, het leken wel kiezelstenen! Kostte me m’n glazuur. Bah, niet te eten!
Wat een stomme kok zeg, vast een asielzoeker!
lijkt me zwaar op de maag
Corrie van Hiernaast is pas zwaar!
Serveertip: geef er zoute haring met slagroom bij.
Het is weer zeekomommertijd.
Het gras smaakt altijd groener op een ander eiland.
Kersen in een pizza Schier? Dat gebruiken de Italianen omdat ze geen veenbessen hebben.
Dit vind ik een aantasting van de traditionele Amerikaanse pizzacultuur. Bovendien weten die lui niet hoe je ‘Texel’ moet uitspreken, laat staan ‘Schiermonnikoog’. Daarnaast moet Hawaiï weer een koninkrijk worden. Kortom: het is 3x niks.
Als je de tomatensaus vervangt door chocoladesaus met gember wordt het er niet beter op.
Wist niet dat ze dit streekproduct ook exporteerden naar de andere kant van de wereld. Beetje decadent.
Indien u geen reactie krijgt kunt altijd uw eigen artikel plaatsen op de Speld middels een mailtje richting de redactie. Dit onder vermelding van de “kop” en uw berichtje(artikel)
Verzenden aan [email protected]
Bij voorbaat dank.
Benny