Onze necrologie-redacteur is de pijp uit

Rob schreef altijd een respectvol stukkie als iemand het loodje legde

Onze necrologie-redacteur Rob (1974? 1975?- 2016) is kassiewijle. Zomaar de pijp uit inenen. Als er bekende mensen pleite gingen, schreef hij er altijd een mooi stukkie over. Heel waardig, met respect enzo. Maar ja, nu ligt ‘ie zelf dus tussen zes planken, de stakker. Dooie Robbie.

Rob kenden we vooral als onze dooiemensenredacteur. Prachtige dingen schreef ‘ie, bijvoorbeeld over Prins Bernhard of Niels Mandela of hoe heet die bokser? Verder spraken we hem eigenlijk niet zo veel. Beetje type gesloten boek, zeg maar. Stille wateren en dat soort dingen. Tenminste, dat dachten we dan altijd maar. Gisteren hebben ze hem onder de grond gestopt. We gaan er maar van uit dat hij dat zo gewild had. Hij zal herinnerd worden. Weet iemand of hij een vriendin had?

Enfin, lang verhaal kort, wij zijn dus op zoek naar een nieuwe necrologie-redacteur.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voordat de Speld iemand aanneemt, lijkt het mij raadzaam om deze “overdodennietsdangoed” medewerker eerst te testen op geschiktheid. Zo zou het opgeven van “dezemensengaanbinneneenjaar” tot de procedure moeten behoren. We mogen er van uitgaan dat de nieuwe medewerker (M/V/TG) toch zeker 80% goed heeft. (Staat Hans van der Togt in de top 10?) Hoe is het eigenlijk gesteld met de arbeidsvoorwaarden bij de Speld?

Reageer
gravatar

Een test is in mijn geval niet nodig aangezien ik uitermate geschikt ben voor de vacante functie. Ik ben mijn gehele leven lang met veel genoegen over lijken gegaan en wil van deze hobby dolgraag mijn beroep maken.

gravatar

Indien u geen reactie krijgt kunt altijd uw eigen artikel plaatsen op de Speld middels een mailtje richting de redactie. Dit onder vermelding van de “kop” en uw berichtje(artikel)

Verzenden aan [email protected]

Bij voorbaat dank.

Benny

gravatar

Je zou zeggen dat Rob voor zijn overlijden toch wel zijn eigen necrologie zou hebben geschreven. Ligt die niet nog ergens in een la van zijn bureau?

Dit is trouwens geen sollicitatie van mij. Bij overlijdens ga ik meestal over op zwartgallige humor.

Reageer
gravatar

Gelukkig pas na het verscheiden van Toots Thielemans, want over die slijmjurk had ik niks waardigs kunnen schrijven. Nu stel ik mij graag beschikbaar voor deze eenvoudige doch eervolle en ongetwijfeld per woord betaalde functie.
Een uitnodiging voor een gesprek kunt u aan mij doen toekomen via het e-mailadres mijner bij u bekend.

P.S. Nee, wacht maar even tot Henk Krol zelf ook dood is. Daarna ben ik beschikbaar.

Reageer
gravatar

Het is misschien een tof idee voor De Speld de functieomschrijving voor een nieuwe necrologie-redacteur te verbreden.

Je kunt het bijvoorbeeld verbreden door er religieuze en politieke stromingen bij zijn/haar functieomschrijving te betrekken.

Een religieuze stroming dat de dood op z’n agenda heeft staan is de islam. Een politieke stroming dat op sterven na dood is de linkse politiek. 🙂

Wie weet heeft de nieuwe necrologie-redacteur dan wel enige bekendheid wanneer hij/zij de pijp uitgaat.

Corrie.

Reageer
gravatar

@ Corrie

Om een bekend persoon van hier te citeren:

Keep on dreaming. Het duurt nog zo’n 8 maanden tot de verkiezingen, tegen die tijd doet Geert wel weer een paar leuke uitspraken die het volk van hem doet afkeren, 😉

gravatar

Wat is dit nu weer voor een onzinverhaal van mijn collega’s bij de Speld? Ik ben helemaal niet dood. Ik ben voor drie weken op vakantie. Dat heb ik bij Diederik Smit doorgegeven d.m.v. een Post-it op zijn monitor. Die vent heeft geen leidinggevende capaciteiten. Hij neemt zijn werk niet serieus.

Reageer
gravatar

Bij deze ben je ontslagen vanwege je veel te brutale reactie. Oftewel, wij voor ons verklaren u hierbij dood. Succes bij het UWV en bij sollicitaties. Ik zou daarbij trouwens iets anders aandoen dan je blijkbaar nige t-shirt dat je hebt, je weet wel dat shitrt met een gouden doodskop.

gravatar

Even onder ons: ik weet niet hoe dat met Bas zit, of Benny, of met jou Psst, maar zelf heb ik enorme moeite met staand zeiken.

gravatar

Slappe hap Pik, maar dat horen we hier al ruim twee jaar. Het gaat erom wat je eronder hebt hangen, maar dat is blijkbaar ook niet veel. Nix nieuws onder de zon dus.

gravatar

Hummm, ik voel mij behoorlijk op mij getrapt.
Dat bevordert het mikken niet erg, beste Pisbak. Sorry daarvoor.