Nederland pakt eerste medaille zonder gouden randje sinds 1976

Hockeysters winnen historische gewoon-zilveren plak

Statistici hebben diep in de geschiedenisboeken moeten graven, maar ze zijn eruit: Het was veertig jaar geleden dat Nederland voor het laatst een medaille zonder gouden randje won. In 1976 veroverde Eric Swinkels in Montreal teleurstellend zilver bij het kleiduifschieten. De zilveren plak die de hockeysters afgelopen nacht in Rio pakten is dan ook historisch te noemen.

Aanvoerder Maartje Paumen is opgewonden en verbolgen over de plak zonder gouden randje: “Ja, dit is natuurlijk enorm klote. We hebben vandaag historie geschreven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat opvalt op de foto, is dat de sokken van de nummers 8, 17 en 23 niet tot op de organieke hoogte zijn opgetrokken. Schoonheidsfoutje. Naomi van As (met stip op nummertje 18) staat er buitengewoon goed op; vooral bij Sven Kramer.

Reageer
gravatar

Evenementen zoals de Olympische Spelen geeft je een trots gevoel om Nederlander te zijn. Daarom ben ik niet mee eens de kop van het artikel. Alle door blonde Nederlanders gewonnen medailles hebben een gouden randje.

Wanneer je naar al die Nederlandse blonde sporters kijkt die zo hun best doen een medaille te winnen dan kan ik mij voorstellen dat ik als Nederlandse vrouw er ook had kunnen staan. Ik ben namelijk ook blond.

De hele week al zing ik luidkeels alle vijftien coupletten van ons Nederlands volkslied.

Doe je mee?

URL: https://youtu.be/_U2HsdbbDgI

Corrie.

Reageer
gravatar

Door dat teleurstellende hockey-zilver ligt nu op de ranke schouders van Naomi van As de zware taak haar Sven optimaal te motiveren wéér goud te halen op de komende Winterspelen. En vooral goed te letten op de baanadviezen van Gerard Kemkes.

Reageer