Dit gebeurde er vannacht in Raalte

Wekdienst: dit miste je terwijl je sliep

Ook vannacht waren er weer veel ontwikkelingen in Raalte. Een update van de belangrijkste gebeurtenissen van afgelopen nacht.

Man komt thuis
Rond kwart over twaalf verscheen een personenauto in de Zwolsestraat. Het was de grijze Toyota Corolla van Ruud Hoefmans, die thuiskwam na een verjaardag in Nijverdal.

Plastic tasje danst in de wind
Het plastic tasje dat vanaf 01.00 uur op de grond lag in de Wilgensingel is opgetild door een zacht zomernachtbriesje en weggewaaid in de richting van het Overijsselsch kanaal.

Licht aan in Almelosestraat
Om 04.13 heeft er licht gebrand in de Almelosestraat. Het licht op de eerste verdieping van nummer 17 brandde ongeveer drie minuten. Mogelijk ging iemand even naar de badkamer om wat water te drinken. Rond kwart over vier was de rust teruggekeerd in de buurt.

Klokkentoren slaat
De Pauluskerk aan de Westdorplaan deed wat-ie moest doen: elk uur slaan. Ook de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing maakte geen fout.

Haan kraait
Nabij de boerderij van familie Groeneveld was rond zes uur een kort maar duidelijk kukeleku te horen. Het betekende het einde van een bewogen nacht in Raalte.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat ik nou zo jammer vind? Er is hier inderdaad weinig aan de hand, ga ik even op vakantie en wat merk ik: ik heb dit allemaal gemist! Conclusie: niet meer weggaan?

Reageer
gravatar

Ja. met de minderjarige dochter van een zeker gemeenteraadslid met een RABO-hypotheek. Daar rij je dan 200 km. voor, om de nacht door te brengen op een harde brits in een Raaltese cel. Zo komt de toerisme-sector in Raalte e.o. natuurlijk nooit op gang.

gravatar

Tja…werkelijk een zeer gedenkwaardige avond,je vergat nog de 25 man tellende Buurtwacht..die onderwijl Pokemonnetjes aan het vangen waren…maar verder geen Speld tussen te krijgen…journalistiek van de bovenste plank….

Reageer
gravatar

Hebben ze daar geen stoplichten?
Dan gaat Almelo er toch vandoor met de eer!

‘Het stoplicht springt op rood, het stoplicht springt op groen. In Almelo is altijd wat te doen.’

Groetjes,
Herman Finkers

Reageer
gravatar

In Raalte kennen ze alleen moeder-klaar-oversten…die onderwijl de Pokemon-spelende elite in leven probeert te houden,in noodgevallen 3 weesgegroetjes..dat schijnt te voldoen…

gravatar

Die Duitser, hoe heet ie ook week, met dat witte haar en zwarte zonnebril, ja die ja; Heino. Was ook weer zoals altijd de hele nacht in de directe omgeving aan het spoken.

Reageer
gravatar

Een beetje lullig Wiemersma, Heino draagt die zonnebril alleen om zijn rode ogen te verbergen, je weet wel: wit haar, geen pigment, rode ogen. Ik had ooit een albino-konijntje maar dat is nooit zo oud geworden als Heino, er is ook geen dorp naar hem genoemd. Jammer, maar ‘t is niet anders.

gravatar

Al dit schokkende rurale nieuws, waar -in de Randstad- geen haan meer naar kraait, voltrekt zich onder onze ogen. Het verstedelijkte westen draait zich om 06.00 uur nog een keer om, en de eerste kroegtijgers komen al weer thuis, na een nacht van stevig doorzuipen. Iets later betreedt de ‘gebruikende jeugd’ weer de ouderlijke woning, op rave parties volledig doorgesnoven en nog na-slikkend en spuitend. Nee, dan het ontwakende Oosten: soms springt een stoplicht op rood, dan weer op groen: in Raalte is altijd iets te doen (vrij naar: H. Finkers)

Reageer
gravatar

De grote vraag is natuurlijk. Naar welke verjaardag is hij geweest? Heeft hij gedronken? Heeft hij onderweg een hond doodgereden zonder dat hij het door had?

Reageer
gravatar

Wat jammer dat er niemand is opgebleven voor Dafne. Wij hebben helaas moeten besluiten dat alle Raaltenaren in het Olympisch Dorp op de eerste vlucht Rio-Amsterdam gezet worden.

Reageer
gravatar

Een stemmige foto van Raalte bij nacht. Fish-eye camera? Kan die ook nostalgisch in sepia worden afgedrukt? Echt catchy, met een leuke kans op een frontaaltje tussen de links afslaande auto (uiterst rechtsmidden op de foto) en de tegemoetkomende, te ver links rijdende, dronken EU-genoot.