Sybrand Buma weigert bijbaan als partypropper op Ibiza op te geven

‘Vanavond is er een toffe fuif met veel andere jeugd’

Sybrand van Haersma Buma ligt overhoop met het hoofdbestuur van het CDA. Het bestuur wil dat hij zijn bijbaan als partypropper op Ibiza opgeeft, maar daar wil de fractievoorzitter niets van weten.

Sinds 2012 is Buma ieder jaar het volledige zomerreces te vinden op Ibiza. De CDA-leider loopt daar de stranden af om publiek te zoeken voor feesten. Hij begrijpt niet wat het probleem is: “Het is een leuk zomerbaantje, ik doe er niemand kwaad mee. En ik heb het netjes laten registreren als nevenactiviteit.”

We mogen een rondje met Buma meelopen, om een indruk te krijgen van zijn werk op Ibiza. Hij gaat gehurkt zitten bij twee spierwitte jongens van een jaar of 18. “English? Deutsch?” Het blijken Vlamingen. Buma drukt ze een kleurrijke folder in de hand. “Heren, vanavond is er een toffe fuif met veel andere jeugd. Als u aanwezig bent, krijgt u één alcoholische versnapering gratis. Er zijn tevens veel ladies! Uitermate chill, nietwaar?” Hij heeft geen succes en sloft naar de volgende badhanddoeken.

Waarom wil het bestuur dan dat hij hiermee stopt? Buma: “Ik heb werkelijk geen idee. Pieter Omtzigt danst ieder jaar verkleed als ananas in het entertainmentteam van een hotel op Gran Canaria, maar daar hoor ik niemand over. Het is van tweeën één.”

CDA-voorzitter Ruth Peetoom vindt dat Buma’s bijbaan te veel tijd kost: “Bij de eerste fractievergadering in september is hij totaal niet ingelezen. Nevenactiviteiten zijn prima, maar we kunnen hem de hele zomer niet bereiken. Als hij al opneemt, zit hij weer met twaalf tequila in zijn mik bij de eerste hulp. Ik dacht dat we als partij geleerd hadden van Jan Peter Balkenendes tijd als Flügelmeisje.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat je toch moet toegeven is dat katholieke politici echte partypoepers zijn.

Zie: https://youtu.be/ss4RCnUnPEU

Meneer Wilders van de PVV komt uit Venlo/Blerick en hij kan er ook wat van. Bijeenkomsten van hem zijn altijd leuke feesten. Het zal wel iets met hun geloof te maken hebben.

Als december-katholiek vier ik altijd uitbundig kerstmis.

Dat is zo leuk en gezellig.

Corrie.

Reageer
gravatar

Corrie, wanneer antwoordt u op de vaker aan u gestelde vraag wat er nou ‘partij’ aan de PVV is? Het is een ‘partij’, maar niemand behalve Geertje kan er lid van worden. dat heeft op z’n minst dictatoriale trekjes. Zelfs van die Nederlandse beweging in de jaren dertig konden mensen lid worden, waarom dan niet van deze zogeheten ‘partij’?
Graag hoor ik een serieus antwoord van u.

Met vriendelijke groet,
Jasper

gravatar

Beste Jasper,

Stelt u vaker vragen aan varkens? Die daar ook serieus op ingaan?

Graag hoor ik een serieus antwoord van u.

Met vriendelijke groet,
Koekoek

gravatar

Waarom moest je dat nu aan de grote klok hangen? Straks sta ik nog in ‘de bladen’ en staat SBS Shownieuws op de stoep. Het is trouwens met de allernieuwste Frau Antje (bouwjaar ’96) dat ik kazige gymnastiek bedrijf, de eerste Frau Antje is geboren in 1923 dus te ver ‘over datum’.

gravatar

En dan hebben we het nog niet eens over de extra-curriculaire werkzaamheden die Buma verricht ten behoeve van Slachtofferhulp Ibiza, de AA Ibiza, de 7e Dags Adventisten aldaar en Heineken Holland House. Sybrand heeft wel een nooit geëvenaard record van kampioen-propper; hij heeft 150 man in de benauwde ruimte van de nog ongerestaureerde Tweede Kamer gepropt en 75 man in de Eerste Kamer. Daarbij zijn vele slachtoffers gevallen. Zo heeft Wassila Hachchi asiel aangevraagd in de VS en de stichting DENK wacht op toestemming om zich in Turkije te vestigen.

Reageer