Friendzone Guus van der Weerd voortaan betaald

‘Ik ben geen platonisch object’

Wie met Guus van der Weerd in de friendzone wil belanden, moet daar voortaan voor betalen. De 28-jarige freelancer is het zat om een platonische slet te zijn. “Als er toch zoveel vrouwen geen seks met me willen, dan wil ik daar wel wat aan overhouden.”

Veel vrouwen komen op Guus af omdat het gerucht gaat dat hij ‘makkelijk’ is. Hij vertelt er openlijk over: “Mijn dates beginnen altijd romantisch. Ik mag kiezen waar we heengaan en we hebben leuke gesprekken. Maar als er dan een paar biertjes inzitten denken ze meteen hun klaagverhalen over vriendjes bij me naar binnen te kunnen duwen.” Daar blijft het niet bij: Guus moet achteraf altijd de rekening betalen.

“Dat is nu dus afgelopen,” stelt Guus. “Ik laat mij niet meer behandelen als platonisch object. Wil je dat ik naar je verhalen over Dennis luister? Prima, maar dat kost geld. Wil je dat ik naar je vakantiefoto’s kom kijken? Goed, Visa of Mastercard? Heb je de behoefte om ‘s avonds laat een sms’je te krijgen waarin ik zeg hoe kut ik het voor je vind dat Francien weer ruzie met je heeft lopen maken over het ex-vriendje van Maartje waar jij vroeger ook verliefd op was, maar nu niet meer, al zien jullie elkaar nog wel eens maar dat betekent echt niets hoor, en trouwens, toen Francien een keer had getongd met de vriend van Maartjes nichtje – die jongen met die krullen, die heb je volgens mij wel eens gezien op een huisfeestje toen bij Kristien – heb jij daar ook geen probleem van gemaakt dus zou het toch wel heel raar zijn als het nu ineens wel erg zijn als jij die gast (het ex-vriendje van Maartje) nog wel af en toe ziet, serieus, soms denk ik wel eens ‘wie denkt dat mens wel niet dat ze is of zo’. Ben ik best toe bereid, maar daar moet je dan extra diep voor in de buidel tasten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sterker nog, in het Kalifaat van I.S. wordt je daarvoor als westerling stante pede onthoofd. Je hoeft daarvóór het woord ‘platonisch’ niet eens in de mond te nemen. Daarná is dat ook niet meer mogelijk.

gravatar

Inderdaad; in het Kalifaat wordt iedereen afgemaakt die geen I.S.’er is. De wet van de jungle: eat or be eaten. Er is een analogie met de SS van 75 jaar geleden: doorgedraaide lustmoordenaars mogen met goedkeuring ‘van bovenaf’ hun hobby uitvoeren: Afrika, Europa, maar nu ook in Amerika. En er zijn meer overeenkomsten tussen SS en IS: “Gott sei mit uns” en “Allahu Akbar”. En: “Ein Volk, ein Reich, ein Führer” en Een volk, een Kalifaat en één leider
Al Bakr al Baghdadi en E******* is zijn Profeet. Weten inmiddels miljoenen Turken overal in Europa.

gravatar

Ach Wiemie,

Zet Guus gwoon een koiboihoed op, en leer ‘m line-dansen. Vraag je gewoon er een paar stuivers voor, doet hij het ook, en lig je voor je het weet klimaat-neutraal in de duinen te dampen. Jullie allebei happy, ja toch?