Bron Flickr - hans905 CC BY

Kenny van Hummel rijdt Tour de France van 2009 uit

‘Ik dacht dat ik het niet meer ging halen’

Kenny van Hummel heeft toch nog de Tour de France van 2009 uitgereden. Vandaag haalde hij op karakter de eindstreep.

De renner van Skil-Shimano had het in eerdere etappes al zwaar, bijvoorbeeld in Verbier, waar hij vloekend over de streep kwam. Hij had er zelf dan ook een hard hoofd in dat hij Parijs zou halen. “Ik dacht dat ik het niet meer ging halen. Gelukkig is mijn ploegleider mij blijven steunen en kon ik in de afdaling nog wat tijd goedmaken. Uiteindelijk haal je dan puur op wilskracht de finish.”

De Nederlandse sprinter kwam eigenlijk te laat binnen, maar de tourorganisatie besloot de regels ruimhartig toe te passen. “Hij heeft vrijwel iedere etappe van begin af aan in zijn eentje gereden, dat is een uitzonderlijke prestatie”, licht tourorganisator Christian Prudhomme het besluit toe.

Van Hummel heeft in het eindklassement twaalf Rondes van Frankrijk en tien etappes achterstand op geletruidrager Tadej Pogačar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uitslover. Niks bijzonders. Ik heb zojuist de eerste Vierdaagse uitgelopen. En wat denk je: niemand in de Via Gadiola om mij te huldigen!

Reageer
gravatar

Ongelooflijk wat een bijzondere prestatie. Trouwens ik lig zelf al 33 Rondes van Frankrijk achter bij Joop Zoetemelk en ik ben nog steeds niet binnen

Reageer
gravatar

Omdat de rest op doping is betrapt krijgt hij morgen uit handen van koning Willem Alexander de gele trui overhandigt….

Reageer
gravatar

Deze versie van het interview heb ik niet goedgekeurd! Laatste zin moet zijn: ‘Van Hummel heeft na ingrijpen van de jury evenveel Tour-overwinningen als Chris Froome’

Reageer