Bron WikiMedia Commons

Spirituele zoektocht op Ibiza naar wc in discotheek

'De geest is een gekooide vogel op een zweterige dansvloer'

Ibiza is dé plek om met dreunende bastonen stomdronken tussen bezwete lichamen op zoek te gaan naar de wc. In de duurste club van het eiland ondernemen duizenden dolende individuen een spirituele zoektocht naar de toiletten.

Marco (32) begon vannacht om half drie aan zijn zoektocht. Waarom precies, weet hij niet meer: “Misschien omdat ik zes baco’s had gedronken, maar ik had plotseling een sterk verlangen om antwoorden te vinden op vragen als ‘kut, waar ben ik?’ en ‘waar zijn hier de toiletten’? Toen heb ik alles achtergelaten en ben ik gewoon gegaan.”

Het pad naar de toiletten was voor Marco niet altijd even gemakkelijk. “Ik was zoekende. Ze hadden net de rookmachines vol aangezet en er was een lichtshow bezig. Probeer je dan maar eens een weg te banen door een halfnaakte, fistpumpende menigte. Dat was een slechte periode in mijn leven, maar daar zul je doorheen moeten als je innerlijke rust en de wc wilt vinden. De geest is een gekooide vogel op een zweterige dansvloer.”

Gelukkig waren er ook mooie momenten tijdens zijn reis: “In de deephousezaal kwam ik twee Australische backpackers tegen, dat was een bijzondere ontmoeting. Zij waren al bij de wc’s geweest en leerden mij belangrijke levenslessen als ‘bij de dj-booth links en dan de trap af’. Dat zal ik nooit vergeten.”

Toch zul je uiteindelijk je eigen weg moeten vinden, vertelt Marco terwijl hij in een plantenbak staat te plassen. “De echte wc zul je misschien nooit vinden, of daar blijk je opeens vijftig cent voor te moeten betalen. Dat moet je kunnen loslaten. We zijn allemaal op zoek, maar in essentie is de hele wereld één groot toilet. Dat besef is voor mij echte vrijheid.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je kunt beter naar een line dance club gaan. De toiletten daar zijn gemakkelijk te vinden omdat er verlichte bordjes hangen. En er is zelf een invalidentoilet.

En er zijn alleen maar beschaafde mensen.

Corrie.

Reageer