Is het NOS Journaal te laagdrempelig?

Gelauff: ‘Laagdrempelig is als je moeilijke dingen simpel uitlegt’

Is het NOS Journaal te laagdrempelig? We vroegen het de hoofdredacteur van NOS Nieuws, Marcel Gelauff: “Laagdrempelig is als je moeilijke dingen zo vertelt dat je het toch kunt begrijpen. Misschien heb je zelf ook wel eens dat je denkt van ik snap dit niet, of ik vind dit heel moeilijk. Dan is het fijn als iemand het simpel kan uitleggen. Vraag maar aan je ouders. Welke dingen vind jij moeilijk? Teken je antwoord hieronder.”

Volgens Gelauff is laagdrempeligheid een belangrijke tool om op een eminent tijdslot als acht uur een breed publiek te bedienen: “Als de grote wijzer helemaal bovenaan staat en de kleine wijzer staat bij de acht, dan kun je het journaal zien op de televisie. Heel veel mensen zijn dan nog wakker. Zo doet een vogel, zo doet een vis. Zo doet een duizendpoot die schoenenpoetser is. En van je 1, en van je 2, en van je dikke, dikke, dikke tante Kee. En dat is recht, en dat is krom. En zo draaien we het rondje nog eens om. Dat is een kerntaak van de NPO.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En Maxima, já Maxima!!

En al die snoezige dikke drolletjes van kindertjes die nu al hun gouden lepel in de mond omzetten in arrogantie!

Geeft zo’n warm gevoel 🙂

gravatar

Wie kijkt er nu nog naar het NOS Journaal? Voor het echte nieuws moet je bij het nieuws- en actualiteitenprogramma “Hart van Nederland zijn” van SBS 6 zijn. Daar staat landelijk en regionaal nieuws centraal.

Dat is pas echt interessant.

Corrie.

Reageer
gravatar

Lieve dikke meid,

Ik kijk naar beide soorten nieuws. Maar het liefst lkijk ik naar jou! Bovendien kun je, letterlijk gesproken dan, ook niet om je heen kijken! Tot morgen in de duinen.
Lieve groeten van de enige Turk die jij liefhebt,
Samir

gravatar

Laagdrempelig? Daar is niks van waar! Gelauff leutert maar wat, zo blijkt maar weer.

Onlangs werd er een hele bus vol met belangstellenden uit Pijnacker bij de deur gesommeerd terstond rechtsomkeer te maken, omdat men alleen maar wilde zien waar hun dorpsgenoot Tarik Zahzah ruim anderhalf jaar geleden een praatje met Herman de Schermman wilde maken.

Reageer
gravatar

sorry, die moest de tour al eerder verlaten. Verloor ook al van Tommie Dumoulin in die ene etappe

gravatar

Wat dacht u van een cognacje met een gevuld sigarrettenfilter om het vieren te kunnen loslaten.

“Niet snappen is luisteren naar jezelf”.

Liefs van de hele Nederlandse bevolking! U bent een schatje!!!