Bron YT Nieuwsuur

Van Rey voert taakstraf uit als adviseur van gemeente Roermond

Gemeente blij met terugkeer ‘onze Jos’

Jos van Rey gaat zijn 240 uur taakstraf uitvoeren als adviseur van de gemeente Roermond. De oud-wethouder mag van de rechter werk doen ‘waarin hij zich met zijn buitengewone expertise nuttig kan maken’.

“Onze Jos heeft geweldige dingen voor de stad gedaan”, zegt een woordvoerder van de Limburgse gemeente. “Het is fantastisch dat hij dat tijdens zijn taakstraf weer kan doen. Voor Jos zelf is het ook positief: hij kan zijn netwerk in bijvoorbeeld het onroerend goed verder uitbreiden. Wie weet heeft hij daar ooit nog wat aan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Diverse gemeenten in dit land hebben al hun belangstelling bij de Roermondse raad getoond om eens te komen kijken hoe men daar met een dergelijke case omgaat.

De gemeentes Bloemendaal, Wassenaar, Rozendaal en ook Bussum hebben in gezamenlijke reactie al gesproken over een win-winsituatie, nu er inmiddels jurisprudentie bestaat hoe met een vrijere
omgang van de regels voordeel te behalen.

Wel is het verzoek aan Van Rey gedaan zijn kennis omtrent andere lokale en landelijke bestuurders niet naar buiten te brengen; het zou tot enige vertraging kunnen leiden in de besluitvorming, en de doorstroming van het financiële verkeer kunnen hinderen.

Reageer
gravatar

Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat er in Roermond een straat of plein naar Jos van Rey wordt vernoemt.

Van Rey is namelijk met afstand de grootste en meest heldhaftige Roermonder van na de Tweede Wereldoorlog. Hij was het die de stad na de beschietingen pas echt heeft opgebouwd en de allure heeft gegeven die het verdiend.

gravatar

Zonder gekkigheid zijn ze in Roermond bij mijn weten heel blij geweest met Van Rey. Zo onrealistisch is dit scenario helemaal niet

Reageer
gravatar

Nou jullie mogen allemaal wel zo juichend en blij doen over deze rehabilitatie van Jos van R. (en hij beseft het zelf nog niet eens!), maar de deksel is nu wel van de beerput hè, Straks wordt heel Saint-Tropez overspoeld met vastgoedgorilla’s en schlemielerige wethouderkneusjes. Zeg maar adieu naar ons knusse vakantieparadijsje.

Reageer
gravatar

En dan nog beweren dat witteboordencriminaliteit niet bestraft wordt in Nederland? Geweldig dat deze volkomen onpartijdige rechter het heeft aangedurfd tegen alle mores van het old boys network in een flinke straf uit te delen. 240 uur werkstraf maar liefst, terwijl die arme Jos door berichtgeving in de media al zo vreselijk te lijden heeft gehad!

Reageer
gravatar

Hoeveel boter kun je als gemeente op je hoofd hebben om met een veroordeelde voor ambtelijke corruptie nog in zee te willen gaan en hoe geloofwaardig wil je naar de buitenwereld als gemeente nog zijn.

Reageer
gravatar

Als het maar diepgevroren koelhuisboter is. Ons Jos heeft ook nog netwerkjes in de agrarische sector: uit de tijd dat hij zijn vriendje Camiel Eurlings zo prominent aanprees langs de rijkswegen rond Roermond. Camiel is desondanks afgegaan als een natte vuurpijl, maar Jos houdt zijn kruit nog droog en de VVD houdt Jos als reserve, voor een hoge bestuursfunctie in Rutte III