Baron van Tuyll van Serooskerke en jonkheer de Charon de Saint Germain hekelen de elite

'De elite is totaal de weg kwijt'

De Nederlandse elite holt de democratie uit. Die prikkelende stelling komt van Lodewijk Georg Roderick baron van Tuyll van Serooskerke en Amedé-Felicité jonkheer de Charon de Saint Germain (oudere linie). “De maatschappelijke bovenlaag is totaal de weg kwijt,” zo schrijven ze in een schotschrift dat ze vandaag publiceerden in hun buitenhuis in Loenen aan de Vecht.

“Het gezond verstand moet weer regeren,” poneert de baron terwijl hij eens flink inhaleert uit zijn snuifdoos. “De elite luistert nu veel te veel naar Brussel en naar de wereldvreemde multiculkliek.” De Jonkheer geeft zijn collega vanaf zijn paard bijval. “Als er een gewelddadige revolte uitbreekt heeft de elite dat aan zichzelf te danken.” Zijn pruik beweegt zichtbaar, zijn monocle valt bijna van zijn gezicht.

De heren hebben een oplossing bedacht voor de bestuurlijke arrogantie. “De hoge heren zouden een een keer op moeten houden elkaar de baantjes toe te spelen. Het wordt tijd dat ze de knoppen van het klavecimbel van het landbestuur eens laten bespelen door gewone mensen als jij en ik.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Edoch de glazen stolp te laten barsten is ietwat radicaal. Vibreren doet namelijk geen vlieg kwaad, en houdt jong bovendien: Brexit, Dexit, Frexit en/of Nexit geeft de adel moed.

Reageer
gravatar

Met de stelling hierboven geponeert komt een hele klasse bovendrijven welke het dagelijks leven s’nachts nog niet absorptievermogend heeft ondergaan.

Jammer.

Reageer
gravatar

Ik moet wel ff kwijt dat de Jules Deelder die ik ken wel effe beter Nederlands doet schrijven dan deze klant. Maar ja, dat is er ook maar één.

gravatar

Klop bijna, dat is Félicité. Deze variant zal het gevolg van inteelt zijn, dus ergens tussen vrouwelijk en mannelijk in.