Bron WikiMedia Père Igor CC BY

Château de Montreuil al snel op achterstand in de Tour

Pittoresk kasteel verspeelt voorsprong van 2 uur

Al vroeg in de Tour de France heeft het peloton Château de Montreuil ver achter zich gelaten. Het pittoreske kasteel uit Maine-et-Loire kijkt inmiddels tegen een achterstand aan van ruim 25 minuten.

Het kasteel, ooit gebouwd door de hertogen van Anjou, erfgenamen van Meaux en Vermandois, en gemoderniseerd in de 16e eeuw, verspeelde een voorsprong van ruim twee uur en moest lossen ter hoogte van Montreuil. “Ja, balen natuurlijk,” aldus het laat-renaissancistische bouwwerk.

Het is nog onduidelijk of Château de Montreuil van start gaat in de etappe van morgen: “Het liefst wil je natuurlijk Parijs halen, maar m’n hoofddoel voor dit jaar is de tijdrit in Rio. Dan heeft het geen enkele zin als ik nu ga forceren. Bovendien is hier morgen een congres over bodemdaling.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *