Bron Flickr - DFID - UK Department for International Development CC BY

Cameron wil referendum over Brentree

Britten stemmen in oktober over terugkeer naar EU

De Britse premier Cameron heeft een referendum aangekondigd over een Brentree, een terugkeer naar de Europese Unie. De afgelopen uren gaan in het Verenigd Koninkrijk steeds meer stemmen op om opnieuw lid te worden van de EU.

Het referendum moet plaatsvinden in oktober, vlak voor het vertrek van Cameron: “Hopelijk kan ik op deze manier de geschiedenis ingaan als de premier die het Verenigd Koninkrijk weer veilig terugbracht in de EU. Het zou de kroon op mijn verwarrende werk betekenen.”

Het conservatieve parlementslid Boris Johnson zal bij een referendum tegen een Brentree stemmen. “Dat hele sentiment van ‘we willen de EU terug’ is echt te populistisch en niet reëel. Het zou echt een stap terug in de tijd zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik stel een Europees referendum voor waarin de EU-burgers kunnen kiezen voor of tegen aansluiting bij het Verenigd Koninkrijk (Eurin/Eurout).

Reageer
gravatar

is hij helemaal van de zotte godverdoome zo bang persoon heb ik nooit gezien uit is uit accepteer lijkt rutte well volk voor de gek houden

Reageer
gravatar

Een misstap is menselijk ,elk land die mis hebben gecalculeerd krijgen een nieuwe start ,maar onder de voorwaarden die wij als Europeanen voorstellen.
Economisch,milit ar Militair( gezien er een gek in Oost Europa denkt dat hij kan doen en laten wat hij wilt)worden wij alleen maar beter van nmi

Reageer
gravatar

Petje af en de bolhoed op.Een grote popenkast samen spel Brussel!!!!!De Britten betalen geen shilling mee.Open grens terwijl hun banken wel profiteren van de Grieken hun schulden niet kunnen betalen. Bij Britse banken lag voor een kleine 12 miljard euro nep geld aan Grieks schuldpapier. Dank je wel voor het witwassen eurolanden! Zo’n cadeautje willen wij ook.

Reageer