Youri weet het zeker: ‘Ik ga de vriendjespolitiek in’

18-jarige doet alvast ervaring op als zoon van de wethouder

Waar veel leeftijdsgenoten nog twijfelen over hun toekomst, is Youri Govaerts (18) er al uit. Hij wil de vriendjespolitiek in. Youri staat te trappelen om puur door zijn familieband op een belangrijke positie terecht te komen en vervolgens zelf baantjes uit te delen.

De jonge Brabander barst van de ambitie: “Mijn vrienden zijn druk bezig met het verkrijgen van kennis en vaardigheden, maar dat vind ik zonde van mijn tijd. Ik probeer nu alvast ervaring op te doen als zoon van de wethouder. Als alles volgens planning verloopt, kan ik volgend jaar de stap maken naar zoon van een Kamerlid. Dan heb ik de perfecte basis gelegd.”

Youri droomt ervan om later zelf degene te zijn die zijn vrienden ondanks een aantoonbaar gebrek aan kwaliteit de hand boven het hoofd te houden: “Veel mensen denken dat de vriendjespolitiek saai is. Maar ik kan niet wachten tot ondergeschikten overspannen raken van frustratie omdat ze een van mijn vertrouwelingen niet op zijn opzichtige falen durven aan te spreken. Daar ga ik echt voor.”

De vader van Youri juicht de carrièreplannen van zijn zoon toe: “Ik denk dat Youri het ver kan schoppen in de vriendjespolitiek. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij nu al de juiste contacten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De jacht op faalhazen zou alleen met; boemerang, blaaspijp, gifpijl, werpsperen, pijl-en-boog en in het uiterste geval wildklemmen mogen gebeuren, da’s wel zo humaan!

Reageer