‘Mijn hond is al 7 jaar dood maar daar hoor je niets over in de mainstream media’

'Trap er niet in!'

Voor Gerard voelt het nog als gisteren: de dood van zijn hondje Benny. Het verlies van zijn kortharige vriend kwam hard aan, maar het leed werd pas echt ondragelijk toen de mainstream media de tragische gebeurtenis compleet negeerden.

De 47-jarige systeembeheerder zocht zijn toevlucht in de alternatieve media die wel aandacht hadden voor zijn snoezige Jack Russell. “Zelfs bij een zogenaamd gerespecteerd medium als de NRC las ik niets over Benny. Mijn opiniestukken voor de weekendbijlage werden zelfs geweigerd. De man met wie ik mailde heette Mustafa, daar heb je het al. Blijkbaar wordt er gecensureerd zodra het niet in hun straatje past. Ze verspreiden gewoon desinformatie over Benny. Trap er niet in.”

Volgens Gerard is het gebrek aan aandacht voor zijn dode viervoeter tekenend voor het probleem van de mainstream media: “Meer dan 250 jaar geleden schreef de bekende Franse filosoof Montesquieu het boek De l’Esprit des Lois, Over de Geest van de Wetten. Daarin beschreef hij de trias politica, de scheiding der machten: de wetgevende macht, de uitvoerende macht en de rechtsprekende macht. Maar er is tegenwoordig nog een vierde macht, de media. Zij handelen als poortwachters voor de gevestigde orde en bepalen voor een groot deel wat jij en ik als waarheid voorgeschoteld krijgen. Daardoor horen we dus niets over Benny.”

Gerard besloot niet langer toe te kijken en begon een eigen nieuwssite over Benny. “Achter al die grote nieuwsorganisaties zitten natuurlijk allemaal financiële belangen,” zegt de zelfbenoemde klokkenluider. “Het is in het belang van de adverteerders dat er niet over Benny geschreven wordt. Mijn eigen blogspot is volledig onafhankelijk, ik ben aan niemand verantwoording schuldig. Behalve aan de waarheid. En aan Benny.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij hebben Bennie gekend, en het was gewoon een lul (van een hond), een over het paard getild hondje, een verwend kreng maar bovendien een schijterd (op de stoep voornamelijk. We zijn blij dat ie dood is en zijn baasje bevelen we een digitaal diertje aan, een tamagotchi ofzo. Als die crasht kan een systeembeheerder als baasje hem wel weer tot leven wekken, en stappen op een lege batterij is toch minder vervelend dan in zo’n warme zachte Bennie-flens.

Salut.

Reageer
gravatar

Schei es uit, wat een rioleringsjournalistiek nu weer.

Hebben de heren weer eens de inspiratie gevonden door een uurtje naar een vergeten door te trekken drol te gaan staan staren?

Reageer
gravatar

Ja, het zijn echte filosofen daar bij ‘DENK’!

En zie, na dat filmpje kregen ze metéén gelijk!!
Kijk nou toch eens hoe die zogenaamde ‘media’ schaamteloos OP DE MAN Öztürk SPELEN!

Natuurlijk ook weer typisch een geval van etnisch profileren & racisme!!

Reageer