Bron Geograph - Chris Downer

Deze kwal voorspelt meer dan een kwart van de EK-wedstrijden goed!

Neteldier voorspelt Slowakije als mogelijke winnaar

Octopus Paul heeft een opvolger! Het maritiem aquarium van La Rochelle heeft een kwal die de winnaars van een aantal EK-wedstrijden helemaal goed heeft voorspeld.

De verzorgers van Philippe de kwal zetten voor elke wedstrijd twee bakjes plankton neer met de vlaggen van de landen die het tegen elkaar opnemen. De kant waar het dier door de stroming naartoe drijft, is het team dat de wedstrijd zou moeten winnen. En niet zonder succes. Philippe heeft tot nu toe 3 van de 8 wedstrijden goed voorspeld!

Weet Philippe wie het EK gaat winnen? Misschien wel. De verzorgers hebben de kwal voor het begin van het kampioenschap laten kiezen tussen 24 bakjes plankton. Volgens het sympathieke neteldier heeft Slowakije mogelijk een kans om met de Europese beker naar huis te gaan. Op 10 juli weten we eindelijk of Philippe gelijk had!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zó mooi!
Die dieren, die voelen dat hè!
Die oerkrachten! Dat gevoel van leven & dood!
Die laten zich niet afleiden door de waan van de dag!

Martin Gaus

Reageer
gravatar

Handbogsson van IJsland wordt de topscorer van het toernooi. Hij zal binnenkort worden gecontracteerd door Bristol Rovers en parttime bij blijven beunen als tuinkabouter bij Intratuin Reykjavik.

Reageer
gravatar

De zee was ooit de ontstaansbron van alle leven. Octopus Paul is intussen opgelost in het scheppende zeewater. De kwal Philippe heeft zich op het droge begeven en zie: hij heeft net als de duizendpoot pootjes ontwikkeld maar is niet in staat gebleken om op tijd ‘benen te maken’ en halverwege deze evolutionaire sprong overleden. Evolutie gaat dus echt nog op een Darwianiaans tempo. Toch zit er een luchtje aan dit overlijden. Sturen we hier Peter R., de Vries op af?

Reageer
gravatar

Door bij het ontwaken te kijken aan welke kant van mijn kussen het meeste roos ligt, heb ik ondertussen bijna de helft van de wedstrijden (die niet in gelijkspel eindigen, duh!) goed weten te voorspellen (links: ‘thuisspelende club wint’, rechts: ‘uitspelende club wint’). Het lijkt haast bovennatuurlijk!

Reageer
gravatar

De kwal op de foto is volgens mij niet Philippe, maar Antonio. Antonio voorspelt de verrichtingen van het Nederlands elftal op het EK. Op dit moment ligt Antonio stil op het strand.

Reageer