UEFA steunt separatisten om EK met 64 landen te kunnen organiseren

‘We komen nog negen elftallen tekort’

De UEFA gaat de onafhankelijkheidsstrijd van verschillende volkeren in Europa actief ondersteunen. De Europese voetbalbond wil in 2024 een EK met 64 teams organiseren, maar op moment zijn er niet genoeg landen op het continent.

“We komen nog negen elftallen tekort”, legt interim-voorzitter Ángel Maria Villar uit. “Dat is zonde, want een EK met 64 landen zou een geweldig evenement zijn.” De UEFA heeft al financiële steun toegezegd aan separatistische partijen in Baskenland, Catalonië, Transnistrië, Oost-Vaticaanstad, Noord-Cyprus, Vlaanderen, de Tweede Maasvlakte en Corsica. De voetbalbond heeft bovendien wapens geleverd aan de pro-Russische rebellen in Oost-Oekraïne.

“We wedden echter op meerdere paarden”, vertelt Villar. “Regio’s die zich willen afscheiden, kunnen zich dus bij ons melden. Wij zijn graag bereid nationalistische gevoelens aan te wakkeren om Europa een groot feest te bezorgen.”

Danny Blind heeft enthousiast op het plan gereageerd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

misschien een idee om ook Zeist te steunen in hun strijd om onafhankelijkheid? zijn wij van de KNVB af en kunnen we een nieuwe voetbalbond oprichten.

echter denk ik niet dat meer landen oprichten de juiste mentaliteit is, we moeten gewoon met zijn allen Afrika uitmoorden en het daarna als Europees claimen als Europees grondgebied, dan hebben die landen wel geen mensen voor in hun elftal maar er kunnen wel meer landen meedoen aan het EK en daarnaast overleefd nederland de groepsfase dan misschien.

Reageer
gravatar

In de jaren ’90 heeft de UEFA het verstandige besluit genomen af te stappen van het onhandige fenomeen dat alleen kampioenen aan de Champions League deel mogen nemen.

Voor het belang van het voetbal mogen nu de sterke landen met meerdere elftallen deelnemen, zodat we nu spannende finales hebben als Atletico Madrid- Reaal Madrid.

In het verlengde daarvan lijkt het me een goed idee dat de sterkste landen voortaan tot maximaal vier elftallen af mogen vaardigen.

Gewoon gezellig België 1, 2, 3 en 4 op het EK, stuk leuker dan neuzelllanden-in-de-marge als Wales, IJsland of Polen.

Ik kijk al uit naar de finale Italië – Italië 2 op het EK 2024. Jullie ook?

Reageer
gravatar

Juist ja Ik wil een Limburgse staat. ( LS) samengaan met Belgisch Limburg. Wij hebben met Boymans ook al een superspits in huis.

gravatar

Laat mensen een uur in je woonkamer zitten en naturaliseer ze daarna tot jouw voetbalnationaliteit.